Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024

ΔΕΗ: Αποκαταστάθηκε η ηλεκτροδότηση στη Σαντορίνη

Μετέφεραν 30 γεννήτριες και σύμφωνα με την εταιρεία υπερκαλύπτουν τις ανάγκες του νησιού

deiAΧθες, Κυριακή 18 Αυγούστου 2013, ολοκληρώθηκε η τοποθέτηση και σύνδεση του συνόλου των αναγκαίων ηλεκτροπαραγωγών ζευγών που μεταφέρθηκαν, εγκαταστάθηκαν και τέθηκαν σε λειτουργία, τα οποία, σε συνδυασμό με την παραγόμενη ισχύ από το σταθμό της ΔΕΗ στη Θήρα ανεβάζουν πλέον τη συνολικά διαθέσιμη ισχύ σε 40 MW, αναφέρει σε ανακοίνωσή της η ΔΕΗ.

Όπως τονίζεται, πλέον, με μέγιστη ζήτηση σε ώρα αιχμής 31MW, είναι πλήρως διασφαλισμένη η αδιάλειπτη ηλεκτροδότηση του νησιού, καλύπτοντας όλες τις ανάγκες των επιχειρήσεων και των νοικοκυριών.

Τα συνολικά 30 ηλεκτροπαραγωγά ζεύγη (γεννήτριες) που έχει μεταφέρει, εγκαταστήσει και θέσει σε λειτουργία η ΔΕΗ θα παραμείνουν στο νησί έως ότου αποκατασταθεί η λειτουργία του εξοπλισμού που καταστράφηκε την Τρίτη 13 Αυγούστου 2013.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, η ΔΕΗ αναγνωρίζει ότι προκλήθηκε ταλαιπωρία στους κατοίκους και επισκέπτες της Σαντορίνης από ένα συμβάν πρωτοφανούς μεγέθους και τεχνικής περιπλοκότητας. «Η εμπειρία της ΔΕΗ και η τεχνογνωσία των στελεχών και του τεχνικού προσωπικού της, είναι τέτοια που εγγυώνται πως αυτό το δυσάρεστο περιστατικό αντιμετωπίσθηκε με το γρηγορότερο και καλύτερο τρόπο σύμφωνα με τα διεθνή πρότυπα και πρακτικές».

Επίσης, «η ΔΕΗ -για μια φορά ακόμη- ζητάει συγνώμη και εκφράζει τη βαθειά λύπη της για την ταλαιπωρία που υπέστησαν οι κάτοικοι και επισκέπτες της Θήρας, ενώ ευχαριστεί θερμά, το Δήμο, την Πυροσβεστική, την Αστυνομία, το Υπουργείο Περιβάλλοντος Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας και τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας για την πολύπλευρη συνδρομή τους και πολύ σημαντική υποστήριξη τους στην αντιμετώπιση αυτής της έκτακτης κατάστασης.»

Τα προβλήματα ηλεκτροδότησης στη Σαντορίνη έγιναν αφορμή για βολές της ΓΕΝΟΠ – ΔΕΗ κατά της κυβέρνησης. Σε σχετική ανακοίνωσή της η ΓΕΝΟΠ- ΔΕΗ σημειώνει ότι «η ταλαιπωρία των κατοίκων και των επισκεπτών της Σαντορίνης μετά την πυρκαγιά στο σταθμό παραγωγής της ΔΕΗ, αναδεικνύει με τον πλέον έντονο τρόπο τις μεγάλες ελλείψεις προσωπικού και την απουσία επενδύσεων εκσυγχρονισμού στο μη Διασυνδεδεμένο Σύστημα».

Κατηγορεί την κυβέρνηση ότι «δεν πείθει κανέναν όταν προσπαθεί να αναπτύξει τον τουρισμό και την ίδια στιγμή αδιαφορεί για βασικές υποδομές όπως αυτές που αφορούν την ηλεκτροπαραγωγή» και τονίζει ότι «θα ήταν προτιμότερο και πιο αποτελεσματικό αντί να σχεδιάζει τη διάλυση και το ξεπούλημα της ΔΕΗ, να επιτρέψει στη Δημόσια Επιχείρηση Ηλεκτρισμού αφ΄ενός να προσλάβει το απαραίτητο προσωπικό και αφ΄ετέρου να κάνει τις αναγκαίες επενδύσεις σε όλο το νησιωτικό σύμπλεγμα όπου υπάρχουν αυτόνομοι σταθμοί παραγωγής».

(Visited 1 times, 1 visits today)
By