Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

ΔΕΗ: Φυσικός ο θάνατος της τετραπληγικής στα Χανιά

Σύμφωνα με την επίσημη Ιατροδικαστική Γνωμάτευση

2802dei

Φυσικός χαρακτηρίζεται από την ιατροδικαστική εξέταση ο θάνατος της 56χρονης τετραπληγικής στα Χανιά στα τέλη Ιουλίου σύμφωνα με στοιχεία της επίσημης γνωμάτευσης που έδωσε στη δημοσιότητα η ΔΕΗ.

Την επίσημη Ιατροδικαστική Γνωμάτευση διενήργησε εχνικός σύμβουλος της εταιρείας, Ιατροδικαστής κ. Ε. Σπανουδάκη και τα συμπεράσματα της οποίας έχουν ως εξής:

Δεν μπορεί να θεωρηθεί ο θάνατος λόγω ασφυξίας – ανοξίας (λόγω διακοπής της παροχής του ρεύματος) διότι δεν υπάρχουν τα ανάλογα ιατροδικαστικά ευρήματα.

Ο χρόνος θανάτου δεν μπορεί να προσδιοριστεί επακριβώς αλλά να τοποθετηθεί στο χρονικό διάστημα στο οποίο η γυναίκα παρέμεινε στο σπίτι μόνη της, δηλαδή από 10:30-14:30.

Όπως προκύπτει από τα ευρήματα της ιατροδικαστικής εξέτασης ο θάνατος οφείλεται σε στένωση της δεξιάς στεφανιαίας αρτηρίας συνεπεία στεφανιαίας αθηρωματοσκλήρυνσης και ταξινομείται ως φυσικός.

Υπενθυμίζεται ότι, οι συγγενείς της 56χρονης είχαν κατηγορήσει τη ΔΕΗ καθώς όπως υποστήριζαν η γυναίκα, η οποία χρειαζόταν μηχανική υποστήριξη, πέθανε μια ώρα έπειτα από τη διακοπή της ηλεκτροδότησης του σπιτιού της.

Ειδικότερα η γυναίκα τα τελευταία 15 χρόνια αντιμετώπιζε σοβαρότατα προβλήματα υγείας και όπως κατήγγειλαν τα παιδιά της, άφησε την τελευταία της πνοή το μεσημέρι, μία ώρα μετά αφού η ΔΕΗ λόγω χρέους της έκοψε το ρεύμα, αν και χρειαζόταν μηχανική υποστήριξη από τρία μηχανήματα όλο το 24ωρο.

Οι συγγενείς της κατέθεσαν μήνυση κατά παντός υπευθύνου, ενώ τα ακριβή αίτια του θανάτου της αναμένεται να προσδιορίσει η νεκροψία-νεκροτομή.

By