Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Γ. Μπουτάρης: Ο πρωθυπουργός μην έρχεται σαν τον κλέφτη στη ΔΕΘ

Αιχμές κατά του Αντώνη Σαμαρά για την περσινή εμφάνιση-αστραπή του

BoutarisΔεν πρέπει να έρχεται σαν τον κλέφτη ο Πρωθυπουργός στα εγκαίνια της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης (7-8 Σεπτεμβρίου) σημειώνει με γραπτή δήλωση του ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Γιάννης Μπουτάρης,  αφήνοντας αιχμές κατά του Αντώνη Σαμαρά για την περσινή του εμφάνιση-αστραπή του.

«Ούτε εκείνου του πρέπει ούτε την πόλη τιμάει ούτε στην Αυτοδιοίκηση αξίζει κάτι τέτοιο. Αντιθέτως, καλό θα ήταν να απευθυνθεί στους παραγωγικούς φορείς, δίνοντας έμφαση στον οικονομικό-εμπορικό χαρακτήρα της διοργάνωσης» προσθέτει ο κ. Μπουτάρης.

Παράλληλα, ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης σημειώνει ότι  φέτος είναι μια ιδιαίτερη περίοδος, «κατόπιν του πλήγματος που δέχθηκε η Τοπική Αυτοδιοίκηση με τις αρμοδιότητες που της αποστερήθηκαν ξαφνικά και τη συνεχή περικοπή πόρων».

«Ο Πρωθυπουργός θα έπρεπε να δει τους Δημάρχους του Πολεοδομικού Συγκροτήματος, προκειμένου να στηρίξει έμπρακτα και ουσιαστικά την Αυτοδιοίκηση που βάλλεται από την ίδια την Κυβέρνησή του» τονίζει χαρακτηριστικά.

Επιπροσθέτως, ο κ. Μπουτάρης υπογραμμίζει με έμφαση ότι «η ΔΕΘ αποτελεί σοβαρή οικονομική, εμπορική και επιχειρηματική διοργάνωση που στόχο έχει την ενίσχυση της εξωστρέφειας της οικονομίας – τοπικής και εθνικής – και την προσέλκυση επιχειρηματικού και εμπορικού ενδιαφέροντος στην περιοχή μας και στη χώρα γενικώς».

Μεταξύ άλλων, ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης αναφέρει ότι «προκειμένου να ενισχυθεί η λειτουργία της ΔΕΘ και ο χαρακτήρας της, ώστε να πραγματώσει τον στόχο της, έχουμε πει ήδη από το 2011 ότι η ΔΕΘ θα μπορούσε να εγκαινιάζεται από τον καθ’ ύλην αρμόδιο Υπουργό, χωρίς την παρουσία σύσσωμης της Κυβέρνησης».

«Αυτή τη θέση διατύπωσα και πέρυσι και πρόπερσι. Κάποιοι, ωστόσο, επιμένουν να διαστρεβλώνουν τα λεγόμενά μου ή να αναπαράγουν μόνο τμήμα των δηλώσεών μου, προφανώς για να δημιουργήσουν στρεβλές εντυπώσεις» επισημαίνει ο κ. Μπουτάρης.

 

(Visited 1 times, 1 visits today)
By