Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Δεκάδες δολοφονίες άμαχων πολιτών στη Συρία

Κατήγγειλαν χθες, 9 Ιουνίου, ακτιβιστές της συριακής αντιπολίτευσης.

al-asad1Κατήγγειλαν χθες, 9 Ιουνίου, ακτιβιστές της συριακής αντιπολίτευσης, ότι συριακές δυνάμεις σκότωσαν τουλάχιστον 100 ανθρώπους που διέφευγαν από την πόλη Κουσέιρ μετά την κατάληψή της από τις δυνάμεις του Μπασάρ αλ Ασαντ και της οργάνωσης Χεζμποπλάχ του Λιβάνου.

Οι περισσότεροι σκοτώθηκαν από πυρά πολυβόλων και από τους συνεχείς βομβαρδισμούς των τελευταίων τριών ημερών καθώς προσπαθούσαν να διασχίσουν αυτοκινητόδρομο ανατολικά του Κουσέιρ για να φθάσουν σε ασφαλείς περιοχές. Η πληροφορία όμως αυτή δεν έχει επιβεβαιωθεί, αφού οι συριακές αρχές απαγορεύουν την πρόσβαση σε ανεξάρτητα δημοσιογραφικά μέσα.

«Βρισκόμουν ανάμεσα στους χιλιάδες ανθρώπους που διέφυγαν από το Κουσέιρ και τελικά κατέληξε ανάμεσα σε μία ομάδα αμάχων και μαχητών που εγκατέλειψαν τα οχήματά τους και περπάτησαν απόσταση 35 χιλιομέτρων μέσα από χωράφια για να φθάσουν σε περιοχή κοντά στον αυτοκινητόδρομο που οδηγεί στην πόλη Χομς», δήλωσε ο ακτιβιστής της συριακής αντιπολίτευσης Χάντι αλ-Αμπντάλα.

Με την κατάληψη του Κουσέιρ έπειτα από συνεχή και σφοδρό βομβαρδισμό της πόλης που κατέστρεψε το μεγαλύτερο μέρος της, αποκαταστάθηκε η εδαφική συνέχεια ανάμεσα στα εδάφη της Χεμζπολάχ στον Λίβανο, τις κατεχόμενες από τις συριακές καθεστωτικές δυνάμεις περιοχές της Δαμασκού και τα αλαουιτικά φιλοκαθεστωτικά παράλια της Συρίας μέχρι τη Λαττάκεια.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By