Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Δεκάδες ηγέτες στη Νότιο Αφρική για τη μνήμη του Μαντέλα

Δεκάδες χιλιάδες πολίτες της Ν. Αφρικής και περισσότεροι από 90 ηγέτες από όλο τον κόσμο αναμένεται να συγκεντρωθούν σήμερα σε στάδιο του Γιοχάνεσμπουργκ για το μνημόσυνο στον πρώην πρόεδρο της χώρας

mantela1

Δεκάδες χιλιάδες πολίτες της Νότιας Αφρικής και περισσότεροι από 90 ηγέτες από όλο τον κόσμο αναμένεται να συγκεντρωθούν σήμερα σε στάδιο του Γιοχάνεσμπουργκ σε ένα μαζικό τεσσάρων ωρών μνημόσυνο στον Νέλσον Μαντέλα. Μεταξύ των ηγετών που θα μιλήσουν για τον ιστορικό ηγέτη της Νότιας Αφρικής θα είναι ο πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών Μπαράκ Ομπάμα, η πρόεδρος της Βραζιλίας Ντίλμα Ρούσεφ, ο αντιπρόεδρος της Κίνας Λι Γουνατσάο, ο πρόεδρος Ραούλ Κάστρο της Κούβας και ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ Μπαν Κι Μουν.

Η τελετή θα γίνει στο χωρητικότητας 95.000 θέσεων στάδιο FNB, κοντά στο Σοβέτο όπου κάποτε ζούσε ο Μαντέλα. Ήταν σε αυτό το στάδιο όπου κατά τη διάρκεια του Παγκόσμιου Κυπέλλου Ποδοσφαίρου το 2010 ο Ματίμπα έκανε την τελευταία δημόσια εμφάνισή του. Η ταφή του ιστορικού ηγέτη της Νότιας Αφρικής θα γίνει την Κυριακή στην αγροτική περιοχή Eastern Cape, στο χωριό των προγόνων του.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By