Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Δεκάδες νεκροί στη Συρία εν μέσω επιθέσεων

Οι «αντάρτες» κάνουν λόγο για το θάνατο 9 μικρών παιδιών

syria

Την επίθεση του συριακού στρατού εναντίον των «ανταρτών» στα ανατολικά της πόλης του Χαλεπίου που κόστισαν τη ζωή σε τουλάχιστον 40 άτομα καταγγέλλει την Τετάρτη η αντιπολίτευση του συριακού Παρατηρητηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Την Τρίτη ελικόπτερα εκτόξευσαν βαρέλια με εκρηκτικά στις περιοχές Χάι Κατανέ, Τάρεκ αλ Μπαμπ, Μπουστάν αλ Κασρ, Μπάνι Ζέιντ, Μγαγέρ και Λαϊραμούν, με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους 22 άνθρωποι. Την Τετάρτη, σε νέο βομβαρδισμό στο Μγαγέρ σκοτώθηκαν άλλοι 21.

Σύμφωνα με το Παρατηρητήριο, μεταξύ των νεκρών υπάρχουν και εννέα παιδιά. 

Εκφράζονται φόβοι ότι ο απολογισμός μπορεί να αυξηθεί καθώς πολλοί από τους τραυματίες νοσηλεύονται σε κρίσιμη κατάσταση και επίσης ενδέχεται να υπάρχουν κάτω από τα συντρίμμια και άλλοι νεκροί που δεν έχουν εντοπιστεί ακόμη.

Το Χαλέπι, η πρώην οικονομική πρωτεύουσα της Συρίας, είναι διαιρεμένο σε φιλοκαθεστωτικές και αντικαθεστωτικές συνοικίες από το καλοκαίρι του 2012. 

Οι συνοικίες των ανταρτών, στην ανατολική πλευρά της πόλης, μπαίνουν συχνά στο στόχαστρο του καθεστώτος, και ιδίως μετά τα μέσα Δεκεμβρίου έχουν σκοτωθεί εκεί εκατοντάδες άνθρωποι από τα βαρέλια με εκρηκτικά που ρίχνουν τα ελικόπτερα του στρατού.

Πηγή: ΑΜΠΕ

By