Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Δεκάδες προσφυγές κατά της απόφασης του Eurogroup στην Κύπρο

Η πρόταση προβλέπει απόσυρση όλων των αιτήσεων για προσωρινά διατάγματα.

The Council of the European Union
The Council of the European Union

Περίπου 50 προσφυγές που άπτονται της εφαρμογής της απόφασης του Eurogroup έχουν κατατεθεί τις προηγούμενες μέρες στο Ανώτατο Δικαστήριο Κύπρου, η Ολομέλεια του οποίου συγκαλείται σήμερα για να αποφασίσει πως θα προχωρήσει η διαδικασία περαιτέρω.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της Ελευθεροτυπίας, συτή την ώρα η διαδικασία έχει διακοπεί προσωρινά και οι δικηγόροι των καταθετών διαβουλεύονται ως προς το κατά πόσον θα συμφωνήσουν σε πρόταση που υποβλήθηκε από το δικηγόρο Λουκή Παφιλίππου για υποβολή ενστάσεων στις προσφυγές εντός πέντε ημερών και προφορικές αγορεύσεις εντός δέκα ημερών.

Η πρόταση προβλέπει απόσυρση όλων των αιτήσεων για προσωρινά διατάγματα. Ο Γενικός Εισαγγελέας Πέτρος Κληρίδης έχει εκφράσει τη συμφωνία του με την πρόταση εντός της αίθουσας του δικαστηρίου. Στο μεταξύ, οι δικαστές του Ανωτάτου Δικαστηρίου Μύρων Νικολάτος και Λεωνίδας Παρπαρίνος αυτοεξαιρέθηκαν για λόγους προσωπικού συμφέροντος.

Αποσύρθηκε η προσφυγή της Αρχιεπισκοπής

Αποσύρθηκε από το Ανώτατο Δικαστήριο της Κύπρου σήμερα η προσφυγή της Αρχιεπισκοπής για αναστολή της ισχύος, εκτέλεσης ή/και εφαρμογής της απόφασης της Κεντρικής Τράπεζας της Κύπρου και του Διοικητή της Κεντρικής Τράπεζας της Κύπρου και του Υπουργού Οικονομικών ως προς την πώληση εργασιών της Τράπεζας Κύπρου.

Σύμφωνα με το δικηγορικό γραφείο Αλέκου Μαρκίδη, το οποίο ενεργούσε μαζί με το δικηγορικό γραφείο Κώστα Βελάρη ως δικηγόροι της Ιεράς Αρχιεπισκοπής, η προσφυγή της Αρχιεπισκοπής αποσύρθηκε αφού με άλλο διάταγμα που εκδόθηκε από τον Υπουργό Οικονομικών, την 29η Μαρτίου, οι υφιστάμενες συνήθεις μετοχές της Τράπεζας Κύπρου μετατρέπονται σε νέες μετοχές τάξης Δ’, τα υφιστάμενα αξιόγραφα μετατρέψιμα σε μετοχές μετατρέπονται σε νέες μετοχές τάξης Γ’ και τα υφιστάμενα χρεόγραφα μετατρέπονται σε νέες μετοχές τάξης Β’.

 

By