Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

Δεκαήμερο για γερά νεύρα από σήμερα στη Bουλή

Δεκαήμερο γερών νεύρων και αντοχών ξεκινάει από σήμερα στη Bουλή, όπου αρχίζει η μάχη επί του πολυνομοσχεδίου-σκούπα με τα προαπαιτούμενα για την εκταμίευση της επόμενης δόσης.

fosphotos.com
fosphotos.com

Στα δύο κόμματα της συγκυβέρνησης  επικρατεί ανησυχία για την εξέλιξη της κρίσιμης ψηφοφορίας , καθώς βουλευτές και από τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ έχουν εκφράσει δημόσια τις διαφωνίες τους με διατάξεις, όπως αυτή που αφορά την κατάργηση της δημοτικής αστυνομίας.  Συνεργάτες τόσο του πρωθυπουργού όσο και του προέδρου του ΠΑΣΟΚ βρίσκονται σε ανοιχτή γραμμή επικοινωνίας με τους βουλευτές που θεωρούνται επίφοβοι, τονίζοντάς τους την κρισιμότητα της συγκεκριμένης ψηφοφορίας.

Η συζήτηση στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής ξεκινάει στις 10 το πρωί, ενώ την ερχόμενη Τρίτη αναμένεται να εισαχθεί προς συζήτηση στην Ολομέλεια του Σώματος. Θεωρείται βέβαιο πως θα τεθεί θέμα ονομαστικής ψηφοφορίας από την αντιπολίτευση για σειρά άρθρων (κατάργηση δημοτικής αστυνομίας και σχολικών φυλάκων, κατώτατος μισθός και συμβασιούχοι δημοσίου), η οποία και τοποθετείται για το βράδυ της Τετάρτης.

Μια ώρα νωρίτερα, στις 9 το πρωί ολοκληρώνεται η επεξεργασία του νομοσχεδίου για τη νέα ΕΡΤ, τη ΝΕΡΙΤ στην επιτροπή Δημόσιας Διοίκησης, ενώ η ψήφισή του αναμένεται να γίνει την Πέμπτη από την Ολομέλεια της Βουλής.

Για την Δευτέρα έχει προγραμματιστεί η συζήτηση επί του πορίσματος της προανακριτικής επιτροπής για τον Γ. Παπακωνσταντίνου σχετικά με την λίστα Λαγκάρντ, η οποία θα κλείσει με την μυστική ψηφοφορία για την παραπομπή του πρώην υπουργού Οικονομικών στη Δικαιοσύνη.

Η Ολομέλεια της Βουλής θα «κατεβάσει ρολά» την ερχόμενη Παρασκευή 21 Ιουλίου, όπου αναμένεται να συζητηθεί η πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ για την σύσταση εξεταστικής επιτροπής για το λουκέτο στην ΕΡΤ.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By