Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Δεκαπενταύγουστος στα μουσεία της Αθήνας

Εάν έχετε μείνει στην Αθήνα το Δεκαπενταύγουστο, είναι μία ευκαιρία να απολαύσετε την άδεια πόλη συνδυάζοντας τη βόλτα σας με μία επίσκεψη στο μουσείο.

agalmaΑνοιχτά θα παραμείνουν για τους επισκέπτες ανήμερα της εορτής της Παναγίας αρχαιολογικά μουσεία της πρωτεύουσας.

Το Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο, το πρώτο μουσείο της χώρας κι ένα από τα σημαντικότερα στον κόσμο, θα είναι ανοιχτό από τις 8:00 ως τις 15:00. Οι επισκέπτες του θα έχουν την ευκαιρία να περιηγηθούν στις μοναδικές συλλογές του, καθώς και στην εντυπωσιακή περιοδική έκθεση για το Ναυάγιο των Αντικυθήρων, που ξεκίνησε τον Απρίλιο του 2012 και θα ολοκληρωθεί στο τέλος Αυγούστου.

Επίσης το κοινό θα μπορεί να απολαύσει τα έργα της γλύπτριας Αγγέλικας Κοροβέση, που συνυπάρχουν στις αίθουσες του μουσείου μαζί με τα αρχαία ελληνικά δημιουργήματα.

Διεύθυνση: Πατησίων 44. Τηλ.: 213 2144890 και 213 2144800.

Το Νομισματικό Μουσείο, που στεγάζεται σε ένα από τα ωραιότερα νεοκλασικά της Αθήνας, στο Ιλίου Μέλαθρον, τον Δεκαπενταύγουστο θα λειτουργήσει από τις 8:00 ως τις 17:00. Μοναδικό σε Ελλάδα και Βαλκάνια, το Μουσείο διαθέτει περίπου 600.000 νομίσματα από όλες τις περιόδους (αρχαιοελληνικό κόσμο, ρωμαιοκρατία, Βυζάντιο, δυτικό Μεσαίωνα, νεότερους χρόνους), καθώς και «θησαυρούς», ανασκαφικές μαρτυρίες, μολυβδόβουλα, μετάλλια και πολύτιμους λίθους.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By