Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024

Δελτίο ειδήσεων από την «εξόριστη» ΕΡΤ

Χιλιάδες κόσμου στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας για την εκκένωση του Ραδιομεγάρου

ert800_071113

Στο Ραδιομέγαρο της ΕΡΤ παραμένει το πλήθος που συμμετέχει από τις 4 το απόγευμα στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας για την εκκένωση της ΕΡΤ.

Χιλιάδες κόσμου θα πραγματοποιήσουν ολονυχτία επί της λεωφόρου Μεσογείων, η οποία νωρίτερα είχε κλείσει από το ύψος της ΕΡΤ έως περίπου την πλατεία της Αγίας Παρασκευής. Επιπλέον, στις 9 το βράδυ μεταδόθηκε το κεντρικό δελτίο ειδήσεων της «εξόριστης»πλέον ΕΡΤ, από το πρόχειρο στούντιο που στήθηκε στο πεζοδρόμιο μπροστά από το Ραδιομέγαρο. Η μετάδοση του δελτίου έγινε από το ertopen.

Οι εργαζόμενοι και οι συνδικαλιστές της ΕΡΤ είχαν καλέσει νωρίτερα τον κόσμο να μεταβεί το Ραδιομέγαρο για να εκδηλώσει τη συμπαράστασή του. Συγκεκριμένα στον ιστότοπο ertopen.com ανήρτησαν το εξής κείμενο:
«Καλούμε όλους τους πολίτες στο Ραδιομέγαρο. Καλούμε όλους τους πολίτες στα κατά τόπους γραφεία της ΕΡΤ Α.Ε. για να υπερασπιστούμε τη φωνή της Δημοκρατίας! Πριν από λίγη ώρα ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις εισήλθαν στο Ραδιομέγαρο. Έχουν δώσει αυστηρό χρονοδιάγραμμα για την εκκένωση του κτηρίου, ειδάλλως θα συλλάβουν όσους παραμένουν εντός.

Όταν τα μικρόφωνα σιγήσουν, αυτό που θ” ακούγεται δεν θα είναι ΕΡΤ. Δεν θα είναι οι εργαζόμενοι της Ελεύθερης Ραδιοφωνίας και Τηλεόρασης. Μην τους νομιμοποιήσετε με την ακρόαση & θεάσή σας!»

Πολιτικοί χαιρετισμοί

Εξάλλου, χαιρετισμούς απηύθυναν βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και του ΚΚΕ, πολλά εργατικά σωματεία και εκπρόσωποι από οργανώσεις της εξωκοινοβουλευτικής Αριστεράς, δηλώνοντας τη συμπαράστασή τους και τονίζοντας ότι δεν θα περάσει η κίνηση της κυβέρνησης.

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Στρατούλης αναφέρθηκε στην πρόταση δυσπιστίας που κατέθεσε κατά της κυβέρνησης το κόμμα του, ενώ ο βουλευτής του ΚΚΕ Σπύρος Χαλβατζής επεσήμανε πως το ΚΚΕ καλεί συνδικάτα και μαζικούς φορείς να στηρίξουν αυτόν τον αγώνα.

Εν τω μεταξύ, λίγο πριν από τις 7 το απόγευμα επικράτησε ένταση επικράτησε έξω από το Ραδιομέγαρο της ΕΡΤ, καθώς ισχυρές δυνάμεις των ΜΑΤ απώθησαν τους εργαζόμενους και τον κόσμο που βρισκόταν στη λεωφόρο Μεσογείων. Επιπλέον, έξω από το κτίριο βρίσκονται ισχυρές δυνάμεις της αστυνομίας, ενώ τα ΜΑΤ οδήγησαν τον κόσμο προς την Αγ. Ιωάννου.

Και οι δύο πύλες του ραδιομεγάρου είναι κλειστές, ενώ η επέμβαση της αστυνομίας στο κτίριο έγινε από την πλαϊνή είσοδο, επί της οδού Δημητσάνας.

ert800iii_071113

Η επιχείρηση της εκκένωσης

Η επιχείρηση ξεκίνησε από τις 04:15 με τη συμμετοχή ισχυρών δυνάμεων των ΜΑΤ, οι οποίες έκαναν και περιορισμένη χρήση χημικών, στο προαύλιο του Ραδιομέγαρου, για να απομακρύνουν τον κόσμο.

Από τον χώρο έχουν γίνει τέσσερις προσαγωγές και οι προσαχθέντες οδηγήθηκαν στη ΓΑΔΑ. Μεταξύ των προσαχθέντων ήταν σύμφωνα με πληροφορίες ο πρόεδρος των εργαζομένων Παναγιώτης Καλφαγιάννης και ο πρόεδρος των εργαζομένων της ΕΡΑ Νίκος Τσιμπίδας, με την κατηγορία της «κατάληψης δημοσίου κτηρίου». Λίγο πριν τις οκτώ οι προσαχθέντες αφέθησαν ελεύθεροι.

Αυτήν την ώρα έχει ξεκινήσει καταμέτρηση των μηχανημάτων και του εξοπλισμού της ΕΡΤ, ενώ έξω από το κτίριο βρίσκονται τα προεδρεία της ΠΟΕΣΥ και της ΕΣΗΕΑ, που ζητούν να τους επιτραπεί να είναι παρόντες στην καταμέτρηση. Ωστόσο, μέχρι στιγμής, δεν έχει δοθεί σχετική άδεια.

Λίγο μετά τις επτά το πρωί έφθασαν και βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, οι οποίοι συνομιλούσαν με τον εισαγγελέα μέσα από τα κάγκελα της κλειστής πύλης του Ραδιομεγάρου ζητώντας να τους αφήσει να περάσουν.

 Διαβάστε περισσότερα εδώ:

Μόσιαλος για ΕΡΤ: Η αντιδημοκρατικότητα προσπαθεί να καλύψει την απουσία σχεδίου 

Καμμένος: «Πράξη κατάλυσης του Συντάγματος», η επέμβαση στην ΕΡΤ  

Τα tweet του Μουρούτη για την επέμβαση στην ΕΡΤ

Ψυχή βαθιά!

Π. Καψής : «Το κτίριο έπρεπε να είχε αποδοθεί νωρίτερα»

Συνεχίζουν να εκπέμπουν οι εργαζόμενοι της ΕΡΤ

Ένταση στη Βουλή για την ΕΡΤ

Με συστάσεις η επέμβαση των ΜΑΤ παρουσία εισαγγελέα

Τώρα «καταδικάζει» η ΧΑ, που ήταν υπέρ του λουκέτου της ΕΡΤ

Αντάρτικο πόλεων, αναρχικοί και ΣΥΡΙΖΑ στην κατάληψη της ΕΡΤ σύμφωνα με τον Ταμήλο

ΚΚΕ: Η κυβέρνηση εφαρμόζει το δόγμα «νόμος και τάξη»

Νίκος Αγγελίδης στο thepaper: «Η φωνή της ΕΡΤ δεν πρόκειται να σιγήσει»

ΣΥΡΙΖΑ: Η επέμβαση γίνεται δύο μέρες μετά το «δώρο» στους καναλάρχες

ΠΑΣΟΚ: Οι μόνοι που αντιδρούν είναι αυτοί που μετέτρεψαν την ΕΡΤ σε παραμάγαζο

ΔΗΜΑΡ: Καταδικάζει την επέμβαση μετά την άρση του «εμπάργκο»

Έδεσαν με χειροπέδες την είσοδο της ΕΡΤ (φωτό)

Με «εντολή Σαμαρά» η επέμβαση στην ΕΡΤ

Άδωνις και Βουλγαράκης για την έφοδο στην ΕΡΤ

12 τη νύχτα η εντολή της εισαγγελέως του Αρείου Πάγου για την έφοδο στην ΕΡΤ

Αποκατάσταση της νομιμότητας η έφοδος στην ΕΡΤ κατά Κεδίκογλου

Οι εργαζόμενοι της ΔΤ για την έφοδο στην ΕΡΤ

Ακούστε τα τελευταία λόγια του εκφωνητή της ΕΡΑ στον «αέρα»

(Visited 1 times, 1 visits today)
By