Κυριακή, 28 Απριλίου, 2024

Δεν ανήκω κάπου, λέει βουλευτής για την ψήφο εμπιστοσύνης

Ο Χρήστος Αηδόνης  επιφυλάσσεται για το τι θα ψηφίσει την ερχόμενη εβδομάδα όταν η Βουλή θα κληθεί να δώσει ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση

aidonisA

«Δεν ανήκω σε καμία κυβερνητική πλειοψηφία, είμαι ανεξάρτητος βουλευτής», δηλώνει ο Χρήστος Αηδόνης και επιφυλάσσεται για το τι θα ψηφίσει την ερχόμενη εβδομάδα όταν η Βουλή θα κληθεί να δώσει ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση.

Σε πηγαδάκι στους διαδρόμους της Βουλής με τους κοινοβουλευτικούς συντάκτες ο ανεξάρτητος βουλευτής που δεν ακολούθησε τον Ανδρέα Λοβέρδο στην επιστροφή του στο ΠΑΣΟΚ, θεωρεί πως η απόφαση της κυβέρνησης να ζητήσει ψήφο εμπιστοσύνης ήταν «έξυπνη πολιτική κίνηση» που βάζει φρένο στα σενάρια εκλογών και τα διαλυτικά φαινόμενα που παρατηρούνται.

Ο Χρήστος Αηδόνης σημείωσε ακόμη, πως κακώς συγχέεται η ψηφοφορία της ερχόμενης εβδομάδας με την ψηφοφορία για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας.

Εκτίμησε πως μπορεί να υπάρξουν εξελίξεις μέχρι τον Φεβρουάριο και εκτίμησε πως μπορεί να και να μην έχουμε εκλογές με αφορμή την προεδρική εκλογή.

Σε ότι αφορά πάντως, την ψηφοφορία για την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση, επεσήμανε πως θα δρομολογήσει εξελίξεις εάν βουλευτές του κυβερνητικού συνασπισμού (π.χ. του Παπανδρεϊκού μπλοκ) δεν προσέλθουν να ψηφίσουν ή ακόμη κι αν εάν ανεξάρτητοι βουλευτές στηρίξουν την κυβέρνηση.

By