Δευτέρα, 6 Μαΐου, 2024

Δεν αναμένεται σύντομα επιστροφή του Χοντορκόφσκι στη Ρωσία

Εξακολουθεί να παραμένει στη Γερμανία ο αντίπαλος του Πούτιν

6DD6B99A767B5F357D417E0031D12091

Δεν βρίσκεται στην «ημερήσια διάταξη» μια επιστροφή στη Ρωσία του πρώην μεγιστάνα του πετρελαίου και επικριτή του Κρεμλίνου Μιχαήλ Χοντορκόφσκι, ο οποίος πήρε χθες χάρη από τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν και βρίσκεται στο Βερολίνο, δήλωσε η γερμανίδα βουλευτής των Πρασίνων Μαριελουίζε Μπεκ, έπειτα από συνάντηση που είχε μαζί του.

«Δεν έχω εντολή να μιλήσω για τα σχέδιά του», πρόσθεσε.

Η απελευθέρωσή του είναι «σαν να ήρθε από τον ουρανό», σημείωσε και κατέληξε: «Βλέπουμε πόσο απροσδόκητο ήταν αυτό από το γεγονός ότι η μητέρα του βρισκόταν ακόμη στην Μόσχα».

Τον πατέρα του, που βρισκόταν εδώ και 10 χρόνια στη φυλακή στην Ρωσία, συνάντησε σήμερα στο Βερολίνο και ο 28χρονος Πάβελ Χοντορκόφσκι, ο οποίος ζει στις ΗΠΑ. Την ίδια ώρα η μητέρα του πρώην μεγιστάνα,  Μαρίνα Χοντορκόφσκαγια, η οποία ζει κοντά στη Μόσχα, δήλωσε στον ρωσικό ιστότοπο Gazeta.ru ότι αναχώρησε μαζί με τον σύζυγό της Μπόρις για το αεροδρόμιο, προκειμένου να συναντήσουν τον γιο τους στο Βερολίνο. Η ίδια είπε μάλιστα ότι η σύζυγος του Χοντορκόφσκι, Ίνα, η οποία βρισκόταν στην Ελβετία, αναμένεται επίσης να μεταβεί στο Βερολίνο.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By