Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Δεν απέφυγε τη (βαριά) ήττα στη Μόσχα ο Παναθηναϊκός: 46-75 από την ΤΣΣΚΑ!

Βαριά ήττα για τον Παναθηναϊκό που, μπορεί να ήταν ανταγωνιστικός για σχεδόν τρία δεκάλεπτα, αλλά στο τέλος δεν άντεξε και ηττήθηκε από την ΤΣΣΚΑ Μόσχας του Δημήτρη Ιτούδη με 75-46 στον τελικό του «Gomelsky Cup».

thumbnail (1)Οι πράσινοι, στον τελευταίο αγώνα προετοιμασίας πριν το ντέρμπι με αντίπαλο τον Ολυμπιακό την προσεχή Πέμπτη στο ΟΑΚΑ, αγωνίστηκαν με μια επιπλέον απουσία πλην εκείνων των Μαυροκεφαλίδη, Λευτέρη Μποχωρίδη, Νέλσον, που έμειναν στην Αθήνα, και του ανέτοιμου Αντώνη Φώτση. Ο Τζέιμς Γκιστ παραπονέθηκε για ενοχλήσεις στον ώμο πριν το ματς και ο Ντούσκο Ιβάνοβιτς, ο οποίος στην τελευταία περίοδο χρησιμοποίησε ελάχιστα τον Εστεμπάν Μπατίστα και καθόλου τον Δημήτρη Διαμαντίδη, δεν ρίσκαρε με την συμμετοχή.

Ο Παναθηναϊκός έπαιξε κατά διαστήματα πολύ καλή άμυνα και ειδικά στην τρίτη περίοδο. Αυτό το τρίτο δεκάλεπτο ήταν το καλύτερο για τους πράσινους, αφού ήταν το διάστημα όπου η άμυνα λειτούργησε, παρά την απουσία ψηλών, υπήρχαν ορθολογικές επιλογές στην επίθεση και η διαφορά έπεσε ακόμα και στους 6 (41-35). Στην τελευταία περίοδο όμως όλα ήταν διαφορετικά, με τον Κόνιαρη να παίζει σε όλο το δεκάλεπτο και τον Διαμαντίδη να αποσύρεται, ενώ ο Διαμαντάκος έδωσε ανάσες στον Μπατίστα, ο οποίος είχε κλειστεί καλά σε όλο το ματς από την άμυνα της ομάδας του Ιτούδη. Ετσι το σκορ ξέφυγε και στο φινάλε ξεπέρασε και το +30 (75-44), πριν το τελικό 75-46.

Συμπερασματικά ο Παναθηναϊκός κατά διαστήματα έδειξε καλά στοιχεία, όμως δεν μπορούσε να ακολουθήσει τον ρυθμό της ΤΣΣΚΑ, που είχε σαφώς περισσότερες εναλλακτικές. Γενικώς ήταν καλύτερη σαν ομάδα.

Τα δεκάλεπτα: 22-12, 41-29, 52-40, 75-46.

ΤΣΣΚΑ (Ιτούδης): Αστάπκοβιτς 8, Τεόντοσιτς 8 (1), Φριτζόν 8 (2), Νίκολς 6 (2), Τζάκσον 7, Μαρκοϊσβίλι 10 (1), Κορόμπκοφ 8, Ζοζούλιν, Στρέμπκοφ 3 (1), Βοροντσέβιτς 2, Κάουν 9, Χάινς 6.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Ιβάνοβιτς): Χαραλαμπόπουλος 4, Σλότερ 5, Γιάνκοβιτς 11 (2), Μπλουμς 3 (1), Παππάς 11 (2), Διαμαντίδης 5 (1), Μπατίστα 3 (11 ριμπ.), Διαμαντάκος 4, Κόνιαρης.

By