Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Δεν αποκλείει εμπλοκή μυστικών υπηρεσιών ο Πανούσης στο χτύπημα στο Ν.Ηράκλειο

Δηλώσεις του βουλευτή της ΔΗΜΑΡ και καθηγητή Εγκληματολογίας για τη διπλή εκτέλεση

panousis dimar

Δεν αποκλείει εμπλοκή μυστικών υπηρεσιών στη δολοφονική επίθεση έξω από τα γραφεία της Χρυσής Αυγής ο βουλευτής της ΔΗΜΑΡ και καθηγητής Εγκληματολογίας, Γιάννης Πανούσης.

Ο κ.Πανούσης μιλώντας στο Βήμα FM σχολίασε: «Το «προβοκάτσια» είναι συνομωσιολογία. Αλλά είναι ένα άλλο πράγμα, που δεν είναι μόνο το κοινό ποινικό δίκαιο. Μπορεί να υπάρχει κάτι άλλο, όπως ελληνικές ή ξένες μυστικές υπηρεσίες. Το έχουμε δει και άλλες φορές τα τελευταία δύο-τρία χρόνια.»

Ο καθηγητής Εγκληματολογίας εξέφρασε την άποψη ότι αν και το γεγονός ότι το συγκεκριμένο χτύπημα έγινε από επαγγελματίες εκτελεστές, δεν μετατρέπει αυτόματα την υπόθεση σε έγκλημα του κοινού ποινικού δικαίου δεδομένου ότι το κίνητρο είναι διαφορετικό, σημείωσε ωστόσο: «Η τρομοκρατία πλέον στην Ελλάδα έχει εμπλακεί σε ζητήματα κοινού ποινικού δικαίου και διαφόρων υπηρεσιών, ως μείγμα διαφόρων προθέσεων. Διότι δεν μπορούμε να ξέρουμε τα κίνητρα, παρά μόνον εάν συλληφθούν. Μόνον η προκήρυξη θα δείξει τι θέλουν να κάνουν. Αλλά έρχεται η πράξη αυτή να διαταράξει την ομαλότητα που χρειάζεται η χώρα μέσα στην οικονομική »

Σχολίασε επίσης ότι: «Η δημοκρατία θα μπορούσε να κινδυνεύσει, διότι είναι αδύναμη, αμήχανη και ενοχική. Και αν ρωτούσατε όλους αυτούς (σε μία έρευνα), θα σας απαντούσαν διαφορετικά το πώς την αντιλαμβάνονται. Και αν κάποιοι ζουν σε ένα περιβάλλον χωρίς δημοκρατία, προφανώς δεν τους ενδιαφέρει η δημοκρατία. Δεν κινδυνεύει, όμως, αυτοτελώς. Ίσα-ίσα που υπάρχουν άλλες περιπτώσεις που θεσμοί έχουν κινδυνεύσει ή έχουν παρεκκλίνει. Αν, όμως, τα μαζέψεις όλα αυτά ένα-ένα, μια κοινωνική ανομία, μια κοινωνική κρίση, μια ανασφάλεια, μια έλλειψη εμπιστοσύνης των πολιτών και σε όλα αυτά γράψεις πάνω «σφαίρες», φυσικά και μπορεί να κινδυνεύσει η δημοκρατία. Δεν μπορεί να το διαχειριστεί.»

(Visited 1 times, 1 visits today)
By