Τρίτη, 16 Απριλίου, 2024

Δεν αποκλείει επιστράτευση των υπαλλήλων στα ΑΕΙ το Μαξίμου

Με επιχείρημα ότι δεν πρέπει να χαθούν μαθήματα, καθώς οι διοικητικοί συνεχίζουν να απεργούν για τη διαθεσιμότητα

panepistimio fosphotos

Δεν αποκλείει ακόμη και επιστράτευση των διοικητικών υπαλλήλων Πανεπιστημίου Αθηνών (ΕΚΠΑ) και του ΕΜΠ, που εξακολουθούν να αντιδρούν στη διαθεσιμότητα, το Μέγαρο Μαξίμου, σύμφωνα με την Καθημερινή.

Ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς φέρεται αποφασισμένος να εξαντλήσει κάθε πιθανό μέτρο συμπεριλαμβανομένης της επιστράτευσης, διαμηνύοντας ότι δεν θα δεχθεί να χαθεί το εξάμηνο. Το ίδιο μήνυμα στέλνει και ο υπουργός Παιδείας Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος, ο οποίος κατηγορεί το ΣΥΡΙΖΑ ότι υποκινεί τις κινητοποιήσεις, ακόμη και ανακαλύπτοντας αποφάσεις του ΑΣΕΠ που δεν υπάρχουν, αναφερόμενος στις πληροφορίες περί αμφισβήτησης της αξιοπιστίας των στοιχείων που υπέβαλαν σε ψηφιακή πλατφόρμα του υπουργείου Παιδείας 1.700 διοικητικοί υπάλληλοι των οκτώ ΑΕΙ, με στόχο να μοριοδοτηθούν.

Η κυβέρνηση επικαλείται πως εάν συνεχιστεί για μία εβδομάδα η απεργία υπάρχει σοβαρός κίνδυνος να χαθεί το εξάμηνο, ενώ την ίδια στιγμή έχουν ξεπεράσει τις 25.000 οι υπογραφές υπέρ του ανοίγματος των σχολών (στο www.anoixtessxoles.gr).

 

(Visited 1 times, 1 visits today)
By