Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Δεν αποκλείει πρόωρες εκλογές ο Δημήτρης Κουτσούμπας

Ο λαός δεν πρέπει να δείξει καμιά ανοχή στις κινήσεις της κυβέρνησης και στα πολιτικά παιχνίδια

koutsoumpas

 

Ο γγ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Real News» δεν απέκλεισε η πρωτοβουλία της κυβέρνησης για ψήφο εμπιστοσύνης να συνδέεται και με εσωτερικά προβλήματα σε ΝΔ-ΠΑΣΟΚ, υπογραμμίζοντας ωστόσο ότι «σε κάθε περίπτωση, βασικός στόχος είναι η απόσπαση εμπιστοσύνης για κλιμάκωση της αντιλαϊκής πολιτικής».

Τόνισε ότι ο λαός δεν πρέπει να δείξει καμιά ανοχή στις κινήσεις της κυβέρνησης και στα πολιτικά παιχνίδια γύρω από την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας, αλλά πρέπει ο ίδιος να καθορίσει τις εξελίξεις με ανάδειξη του εργατικού κινήματος σε καθοριστικό παράγοντα, σε συμμαχία με αυτοαπασχολούμενους και αγρότες και σε πολιτικό επίπεδο με μεγάλη, δυναμική ενίσχυση του ΚΚΕ.

Ο κ. Κουτσούμπας δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο προσφυγής στις κάλπες σύντομα, επισήμανε ότι σε καμία περίπτωση δεν είναι δευτερεύουσας σημασίας η πτώση της κυβέρνησης και το ποια κυβέρνηση θα έλθει και υπογράμμισε ότι ο λαός πρέπει να αξιοποιήσει την πείρα του από την εναλλαγή των κυβερνήσεων του διπολισμού με τις ψεύτικες προεκλογικές υποσχέσεις και να μην συνεχίσει να δίνει «ραντεβού στα τυφλά».

By