Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024

Δεν αποκλείει συνεργασία με τον ΣΥΡΙΖΑ ο Σταύρος Θεοδωράκης

Ανοιχτός στο ενδεχόμενο συνεργασίας με τον ΣΥΡΙΖΑ δηλώνει ο επικεφαλής του Ποταμιού

theodorakisA

Ανοιχτός στο ενδεχόμενο συνεργασίας με τον ΣΥΡΙΖΑ δηλώνει ο επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης. Σε συνέντευξη  στην Εφημερίδα των Συντακτών, επικρίνει τον Ευάγγελο Βενιζέλο για το «εκβιαστικό δίλημμα» που θέτει προς τους πολίτες, ενώ εξαπολύει βολές κατά του Αντώνη Σαμαρά για την επιλογή παλαιών στελεχών για καίριες θέσεις, σημειώνοντας ότι «ίσως εννοεί τη σταθερότητα στα πρόσωπα».

Ερωτηθείς για τη φράση του Αλέξη Τσίπρα «σε αυτή τη ζωή έχω μάθει να μην λέω «ποτέ»», όταν είχε ερωτηθεί για τη συνεργασία με το Ποτάμι, ο κ. Θεοδωράκης απαντά: «Κι εγώ το επαναλαμβάνω αυτό. Η χώρα για εμάς χρειάζεται μεγάλες συνεργασίες. Με ποιον θα συνεργαστεί ο Τσίπρας; Με το ΚΚΕ που τον καταγγέλλει ως δεκανίκι του συστήματος; Με τους Ανεξάρτητους Έλληνες που δεν έχουν καμία σχέση με την κοσμοθεωρία της Αριστερας; Πρέπει λοιπόν να καταλάβει η Αριστερά ότι η λύση είναι οι συνεργασίες.»

Στην ερώτηση «είστε, λοιπόν, ανοιχτός σε συνεργασίες με τον ΣΥΡΙΖΑ», ο κ.Θεοδωράκης απαντά: «Ναι. Και από τη στιγμή που θα βρούμε πού συμφωνούμε, να δώσουμε σε αυτά προτεραιότητα. […] Και εδώ πρέπει να βοηθήσει το μεγάλο κόμμα του ΣΥΡΙΖΑ. Να απενοχοποιήσει τη λέξη συνεργασία.»

Κληθείς να σχολιάσει το δίλημμα Βενιζέλου «Ελιά ή εκλογές» και το δίλημμα Σαμαρά «ΝΔ ή αποσταθεροποίηση», σημειώνει: «Ο κ. Βενιζέλος, που έχει ευθύνες ως υπουργός τόσα χρόνια, ζητά περίπου από τον ελληνικό λαό να τον ευγνωμονούμε για τη συμμετοχή στην συγκυβέρνηση και τη σωτηρία της χώρας. Από εκεί και πέρα το να θέτεις εκβιαστικά διλήμματα στον ελληνικό λαό φανερώνει την κατάντια του πολιτικού συστήματος.

»Από την άλλη, ο Σαμαράς επέλεξε να βάλει στους Καταναλωτές [Συνήγορος του Καταναλωτή] έναν πρώην βουλευτή [Λευτέρη Ζαγορίτη]. Ίσως ο Σαμαράς εννοεί σταθερότητα τη σταθερότητα στα πρόσωπα».

Επίσης, αρνείται να πάρει θέση για υποψήφιους δημάρχους και περιφερειάρχες, αφήνει ωστόσο να εννοηθεί ότι συμφωνεί σε αρκετά πράγματα με τη Ρένα Δούρου, ότι νιώθει κοντά σε ανεξάρτητες υποψηφιότητες όπως αυτή του Γιάννη Μπουτάρη, ενώ δήλωσε: «Δεν ψηφίζω δημάρχους που εκφράζουν μια λαϊκίστικη και ακροδεξιά προοπτική για τις πόλεις τους». Φωτογραφίζοντας τον Αρη Σπηλιωτόπουλο, τόνισε: «Εξεπλάγην, για παράδειγμα, που υπάρχει υποψήφιος που θέτει το θέμα του τζαμιού στην Αθήνα. Και θέλει να αποκαλείται ευρωπαίος υποψήφιος!»

By