Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024

Δεν βρίσκεται στις λίστες της Interpol η μικρή Μαρία

Άφαντοι οι βιολογικοί γονείς – Προφυλακίστηκε το ζεύγος των Ρομά

maria romaΚαμιά σχέση με τα παιδιά της παγκόσμιας λίστας της Interpol που αναζητούνται δεν έχει η μικρή Μαρία που βρέθηκε σε καταυλισμό Ρομά στα Φάρσαλα ξεκαθάρισε η διεθνής αστυνομία στην ΕΛ.ΑΣ.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το έγγραφο της Interpol στηρίχθηκε στη σύγκριση του DNA της μικρής με τη σχετική λίστα με γενετικό υλικό για περίπου 610 αγνοούμενα πρόσωπα παγκοσμίως (μεταξύ των οποίων 61 παιδιά σε ίδια περίπου ηλικία με το κατάξανθο κορίτσι) που έχει στη διάθεσή της η Διεθνής Αστυνομία.

Στη σχετική καταγραφή της Interpol δεν προσδιορίζεται εθνικότητα ή όνομα για τη μικρή, ένδειξη της ασάφειας που υπάρχει ακόμη στις διωκτικές αρχές για την προέλευση της μικρής.

Στο μεταξύ, τη Δευτέρα έγινε γνωστό από τον πρόεδρο του «Χαμόγελου του Παιδιού» ότι η ηλικία του κοριτσιού είναι 5 ή 6 ετών, και όχι τεσσάρων όπως αρχικά είχε γίνει γνωστό από τις αρχές, και ότι αυτό προκύπτει από την οδοντιατρική εξέταση που της έγινε.

Την ίδια ώρα παραμένουν άφαντοι οι βιολογικοί γονείς του παιδιού που σύμφωνα με πολλές μαρτυρίες Ρομά είναι Βούλγαροι που βρίσκονται εντός της χώρας.

Τη Δευτέρα πάντως κρίθηκαν προφυλακιστέοι οι δύο Ρομά που εμφανίζονταν ως γονείς της μικρής Μαρίας κατηγορούμενοι για τα αδικήματα της αρπαγής ανηλίκου και για υφαρπαγή ψευδούς βεβαίωσης κατʼ εξακολούθηση.

Οι δυο τους υποστήριξαν ενώπιον του ανακριτή ότι η βιολογική μητέρα της μικρής Μαρίας είναι από τη Βουλγαρία και ότι τους  έδωσε το παιδί με τη θέλησή της μέσω ενός Βούλγαρου διαμεσολαβητή.

Την ίδια ώρα όπως έγραψε η βρετανική εφημερίδα Telegraph, ένας Βούλγαρος, ο οποίος επισκέφθηκε τον καταυλισμό των Ρομά στα Φάρσαλα μόλις πριν πέντε ημέρες, φέρεται να είναι ο πατέρας της τετράχρονης Μαρίας, σύμφωνα με τον επικεφαλής του καταυλισμού.

Ο επικεφαλής του καταυλισμού των Ρομά στα Φάρσαλα Μπάμπης Δημητρίου αποκάλυψε στην Telegraph ότι ο πατέρας του κοριτσιού είναι Βούλγαρος και πήγε εκεί αμέσως μετά την αποκάλυψη της υπόθεσης όμως παρά τις προτροπές όλων να πει στην αστυνομία ότι το παιδί είναι δικό του εξαφανίστηκε.

Όπως φέρεται να είπε ο Μπάμπης Δημητρίου «Ήταν ένας Βούλγαρος και η γυναίκα του που εργάζονταν ανά την Ελλάδα σε προσωρινές δουλειές, και που συνήθιζαν να μένουν εδώ κάποιες φορές. Κάποια στιγμή άφησαν το κορίτσι να το μεγαλώσει μια οικογένεια εδώ στο χωριό.»

 

(Visited 1 times, 1 visits today)
By