Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024

Δεν δέχεται ότι υπάρχει εκβιασμός από την τρόικα ο Βαρβιτσιώτης

Δεν δέχεται ότι υπάρχει εκβιασμός από την τρόικα ο Βαρβιτσιώτης

varvitsiotis
Δεν υπάρχει εκβιασμός από την τρόικα, αλλά σκληρή διαπραγμάτευση, υποστηρίζει ο υπουργός Εμπορικής Ναυτιλίας Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης.

Σε συνέντευξη του στην πρωινή τηλεοπτική εκπομπή του ΣΚΑΪ ο κ.Βαρβιτσιώτης ερωτηθείς σχετικά με τις δηλώσεις του Προέδρου της Δημοκρατίας Καρόλου Παπούλια στην επέτειο της 28ης Οκτωβρίου, σχολίασε: «Δεν δέχομαι ότι υπάρχει εκβιασμός με την έννοια που το λέτε εσείς» και πρόσθεσε: «Σίγουρα υπάρχει σκληρή πολύ διαπραγμάτευση».

Ο υπουργός Εμπορικής Ναυτιλίας κινήθηκε στη γραμμή της κυβέρνησης ότι το δημοσιονομικό κενό για το 2014 δεν είναι τόσο μεγάλο όσο υποστηρίζει η τρόικα. Παραδέχθηκε ότι υπάρχει πίεση για εφαρμογή των μεταρρρυθμίσεων και ότι θα πρέπει να ληφθούν στοχευμένα μέτρα, «απλώς δεν πρέπει να είναι φορομπηχτικού χαρακτήρα» διευκρίνισε.  Υπερασπίστηκε δε το νέο ενιαίο φόρο ακινήτων, λέγοντας: «Κάποιοι υπόσχονται ότι θα αφήσουν λεφτά απο τον ουρανό, όπως ο Καμμένος και ο Τσίπρας. Δεν εχει εφευρεθεί το δέντρο με τα λεφτά. Ο νέος φόρος ακίνητων είναι πιο εξισορροπημένος για να μην πληρώνει ο ιδιοκτήτης ενοίκιο στο σπίτι του».

Κληθείς να σχολιάσει το θέμα που προέκυψε με τις δηλώσεις του περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολου Τζιτζικώστα, ο κ.Βαρβιτσιώτης εξήρε το ήθος του και την προσφορά του στην περιφέρεια.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By