Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Δεν ζήτησε απολύσεις η τρόικα

Δανειστές και Μανιτάκης εξέτασαν όλα τα προαπαιτούμενα για τη μεταρρύθμιση στο Δημόσιο.

FOSPHOTOS
FOSPHOTOS

Σαφή δείγματα αξιοπιστίας ζήτησε η τρόικα από τον υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Αντώνη Μανιτάκη, μετά τα αποτελέσματα της μέχρι τώρα πορείας της «εφεδρείας».

Κατά τη σημερινή τους συνάντηση, εξετάστηκαν όλα τα προαπαιτούμενα και τα χρονοδιαγράμματα για τη μεταρρύθμιση στο Δημόσιο, σύμφωνα με το μεσοπρόθεσμο.

Όπως ανέφεραν συνεργάτες του κ. Μανιτάκη και μεταδίδει το πρακτορείο ΑΜΠΕ, «έγινε μία παραγωγική συζήτηση», με βάση το κείμενο του μεσοπρόθεσμου, όπου διαπιστώθηκε ότι η πορεία της μεταρρύθμισης στο Δημόσιο προχωρά καλά, ενώ, επισημάνθηκε πως «οι εκπρόσωποι των δανειστών δεν έθεσαν, τώρα, ζήτημα απολύσεων στο Δημόσιο».

Ήδη, βρίσκεται στη φάση της ολοκλήρωσής του το πρόγραμμα μετακίνησης των 1.891 υπαλλήλων ΙΔΑΧ, που τέθηκαν σε διαθεσιμότητα στο τέλος του περασμένου έτους, καθώς έχουν αποσταλεί οι αιτήσεις μετακίνησης των υπαλλήλων, ενώ το τριμελές συμβούλιο, στο οποίο προεδρεύει ο αντιπρόεδρος του ΑΣΕΠ, θα μοριοδοτήσει τα προσόντα των υπαλλήλων προς μετακίνηση και στη συνέχεια θα προκύψουν οι τοποθετήσεις τους.

Επιπρόσθετα, 890 επίορκοι τέθηκαν σε διαθεσιμότητα και θα κριθεί άμεσα η οριστική τους παύση, σύμφωνα με τον νόμο.

 

By