Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Δεν ζητά ψήφο εμπιστοσύνης ο Σαμαράς

Με δεδομένο πως ακόμη και χωρίς έστω την ψήφο ανοχής της ΔΗΜΑΡ, η δικομματική πλέον κυβέρνηση –«ενισχυμένη» και με ανεξάρτητους βουλευτές- διαθέτει κοινοβουλευτική πλειοψηφία, ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς έχει αποφασίσει σύμφωνα με πληροφορίες να μη ζητήσει ψήφο εμπιστοσύνης.

fosphotos.com | Panayiotis Tzamaros
fosphotos.com | Panayiotis Tzamaros

Το σενάριο αυτό συζητήθηκε χθες το βράδυ, απορρίφθηκε όμως ως μία άσκοπη δοκιμασία που θα ανέβαζε και  πάλι άνευ λόγου το πολιτικό θερμόμετρο. Ψήφος εμπιστοσύνης θα έφερνε σε δίλημμα και τους βουλευτές εκείνους του ΠΑΣΟΚ, οι οποίοι κατά τη συνεδρίαση της κοινοβουλευτικής ομάδας πριν τη σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών είχαν απειλήσει τον Ευάγγελο Βενιζέλο πως εάν παρέμενε στην κυβέρνηση δεν θα τον στήριζαν.

Το Μέγαρο Μαξίμου περιμένει άλλωστε να δει πως θα κινηθούν βουλευτές της ΔΗΜΑΡ, οι οποίοι διαφωνούν με την κίνηση του Φώτη Κουβέλη. Η κοινοβουλευτική ομάδα της ΔΗΜΑΡ συνεδριάζει σήμερα στις 11.00 και ήδη βουλευτές όπως ο Γρηγόρης Ψαριανός και ο Βασίλης Οικονόμου έχουν αφήσει να διαφανεί η αντίθεση τους με την οριστική ρήξη.

Ο πρωθυπουργός, σύμφωνα με συνεργάτες του, θα αναμείνει να κάνει το… λάθος ο ΣΥΡΙΖΑ καταθέτοντας πρόταση μομφής, η οποία δεν θα έχει βεβαίως τύχη.  Στην Κουμουνδούρου πάντως δεν έδειχναν μέχρι στιγμής πρόθεση να «κάψουν» ένα τόσο ισχυρό όπλο αυτή τη στιγμή.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By