Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024

Δεν θα συμμετάσχουν στην αυριανή συζήτηση για το δημοψήφισμα οι βουλευτές του ΚΚΕ

Υποστηρίζουν πως είναι προσχηματική συζήτηση με προδιαγεγραμμένο αποτέλεσμα

kke

Την άρνηση τους να πάρουν μέρος, στην ειδική έκτακτη συνεδρίαση του Α΄ Θερινού Τμήματος Βουλής για τον αν συντρέχει λόγος να ανοίξει η Ολομέλεια για να συζητηθεί το θέμα του δημοψηφίσματος για τη «μικρή ΔΕΗ»,  εξέφρασαν οι βουλευτές του ΚΚΕ με ανακοίνωση τους, καθ΄πως όπως υποστηρίζουν η διαδικασία της συζήτησης διαγράφεται ως προσχηματική  με προδιαγεγραμμένο αποτέλεσμα.

«Οι βουλευτές του ΚΚΕ με επιστολή στον πρόεδρο της βουλής ζήτησαν τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος για την κατάργηση των νόμων που έχουν οδηγήσει στην απελευθέρωση της ενέργειας και στην ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ, συμπεριλαμβανομένου και του ψηφισθέντα νόμου «Δημιουργία νέας καθετοποιημένης εταιρείας ηλεκτρικής ενέργειας», του γνωστού ως «μικρή ΔΕΗ».

Παρ΄όλο που η πρόταση του ΚΚΕ είναι διαφορετική από τις προτάσεις των άλλων κομμάτων, υπάρχουν οι προϋποθέσεις να συγκληθεί η Oλομέλεια της βουλής, να γίνει συζήτηση και να αποφανθεί το σώμα για το δημοψήφισμα.

Το ΚΚΕ υποστηρίζει oτι η κυβέρνηση έχει μεγάλες ευθύνες γιατί προκειμένου να καλύψει την αρνητική στάση της για τη σύγκλιση της Oλομέλειας της βουλής, παραπέμπει το ζήτημα στο θερινό τμήμα για μια προσχηματική συζήτηση με προδιαγεγραμμένο αποτέλεσμα.

Συνεπώς οι βουλευτές του ΚΚΕ δεν θα πάρουν μέρος σε αυτή τη διαδικασία».

By