Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Δεν ξεκινούν οι εγγραφές στα πανεπιστήμια σήμερα

Δεν ξεκινούν οι εγγραφές στα πανεπιστήμια σήμερα

fosphotos.com, Angeliki Panagiotou
fosphotos.com, Angeliki Panagiotou

Με την προκήρυξη νέας πενθήμερης απεργίας κλιμακώνουν τον αγώνα τους κατά του μέτρου της διαθεσιμότητας οι διοικητικοί υπάλληλοι του πανεπιστημίου Αθηνών κι ενώ  σήμερα εκπνέει η προθεσμία υποβολής της ηλεκτρονικής δήλωσης με τα στοιχεία τους και τα προσόντα τους.

Η εισήγηση του Δ.Σ. του Συλλόγου Διοικητικού Προσωπικού του ιδρύματος να λειτουργήσει το πανεπιστήμιο με διευρυμένο προσωπικό ασφαλείας προκειμένου να πραγματοποιηθούν οι εγγραφές των πρωτοετών φοιτητών δεν τέθηκε καν σε ψηφοφορία στη γενική συνέλευση των υπαλλήλων, αφού συνάντησε την έντονη αντίδραση τους.
Σύμφωνα με το Έθνος, από τα μέσα της προηγούμενης εβδομάδας υπήρξαν εισηγήσεις προς τον υπουργό Παιδείας Κωνσταντίνο Αρβανιτόπουλο για την επιστράτευση των διοικητικών υπαλλήλων, οι οποίες όμως είχαν απορριφθεί.
Μετά την απόφαση ωστόσο για συνέχιση της απεργίας κυβερνητικές πηγές άφηναν να εννοηθεί ότι όλα τα ενδεχόμενα είναι ανοιχτά, επισημαίνοντας ότι η κυβέρνηση δεν θα επιτρέψει «την παράταση της ομηρείας των φοιτητών από  μικρές συντεχνίες ανομίας».

 

(Visited 1 times, 1 visits today)
By