Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Δεν παραιτείται ο πρωθυπουργός του Πακιστάν

Oι ηγέτες της αντιπολίτευσης ζήτησαν την παραίτηση και σύλληψη του πρωθυπουργού

pakistanA

Oι ηγέτες της αντιπολίτευσης του Πακιστάν Ίμραν Χαν και Ταχιρούλ Κάντρι ζήτησαν σήμερα την παραίτηση και σύλληψη του πρωθυπουργού της χώρας Ναουάζ Σαρίφ, όμως οι κινητοποιήσεις που οργάνωσαν δεν φαίνεται να έλαβαν την αναμενόμενη στήριξη.

Ο πρωθυπουργός Σαρίφ και ο αδελφός του Σαμπάζ, πρωθυπουργός της τοπικής κυβέρνησης του κρατιδίου Πουντζάμπ, του πλέον πυκνοκατοικημένου στην χώρα, «πρέπει να παραιτηθούν και να συλληφθούν» δήλωσε σήμερα ο Κάντι στη διάρκεια ομιλίας στο Ισλαμαμπάντ.

Ο μουσουλμάνος ιερωμένος κατηγορεί τους αδελφούς Σαρίφ για εκλογική νοθεία και ότι είναι υπεύθυνοι για τις συγκρούσεις του Ιουνίου μεταξύ των δυνάμεων ασφαλείας και των οπαδών του στη Λαχόρη, με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους τουλάχιστον 10 οπαδοί του.

«Η ώρα έχει φθάσει για την χώρα προκειμένου να αποφασίσει. Θα παραμείνω εδώ μέχρι ο πρωθυπουργός να παραιτηθεί. Δε μπορούμε να αποδεχθούμε έναν πρωθυπουργό που κατέλαβε την εξουσία μέσω εκλογών νοθείας» είχε αναφέρει νωρίτερα ο Χαν, που δεν έκρυψε την απογοήτευσή του για την μικρή ανταπόκριση στη διαδήλωση που οργάνωσε.

Ο Χαν και ο Κάντρι είχαν υποσχεθεί ένα πραγματικό «τσουνάμι» στην πρωτεύουσα με τουλάχιστον 1 εκατομμύριο διαδηλωτές.

Παρόλα αυτά, δεν είχαν συγκεντρωθεί παρά μόνο κάποιες χιλιάδες στην πρωτεύουσα.

By