Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024

Δεν παρακολουθούνταν το τηλέφωνο του Σκουρλέτη λέει η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος

«Ο εκπρόσωπος τύπου του ΣΥΡΙΖΑ είχε υπονοήσει ότι υπάρχει μηχανισμός υποκλοπών που παρακολουθεί την Κουμουνδούρου»

Panos-Skourletis-570 (1)

Δεν παρακολουθούσαν το κινητό τηλέφωνο του Πάνου Σκουρλέτη από την ΕΛ.ΑΣ. ή την ΕΥΠ. Αυτό προκύπτει από το πόρισμα της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, που πραγματοποίησε έρευνα κατόπιν εισαγγελικής παραγγελίας με αφορμή τις καταγγελίες του εκπροσώπου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο κ. Σκουρλέτης τον περασμένο Ιούνιο είχε υπονοήσει από το βήμα της κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ ότι υπάρχει μηχανισμός υποκλοπών που παρακολουθεί τα τηλέφωνα της Κουμουνδούρου.

«Κατά τη διάρκεια του ψηφιακού ελέγχου η Υπηρεσία μας προέβη στην συλλογή και καταγραφή των απαραίτητων ηλεκτρονικών δεδομένων απ’ όπου προέκυψε ότι δεν υπήρχε εγγραφή στο σύστημα νόμιμης συνακρόασης καθώς και ότι δεν υπήρχε προηγούμενη πρόσβαση στην προσωπική τηλεφωνική θυρίδα του καταγγέλλοντα από τρίτα πρόσωπα τα οποία θα μπορούσαν να προκαλέσουν τυχόν κακόβουλες ενέργειες», αναφέρει χαρακτηριστικά το πόρισμα της Διευθύνσης Διώξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος.

Σύμφωνα με το πόρισμα, από το προανακριτικό υλικό προκύπτει ότι οι «πιθανοί λόγοι στους οποίους οφείλεται η διακοπή των συνομιλιών μέσω δικτύου κινητής τηλεφωνίας είναι η μορφολογία του εδάφους, η πυκνότητα των κτιρίων ή η θέση μέσα σε ένα κτίριο. Επιπλέον πιθανή αιτία διακοπής μια κλήσης αποτελεί και η ενδεχόμενη βλάβη της συσκευής».

By