Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Χριστόπουλος: Δεν παραιτούμαι από υποψήφιος του ΣΥΡΙΖΑ

Το κλίμα για τον υποψήφιο ευρωβουλευτή παραμένει ιδιαίτερα βαρύ στην Κουμουνδούρου

ta-grafeia-tou-syriza-stin-plateia-koumoundourou-sima-logotupo

Εμμένει στην υποψηφιότητα του στο ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ ο Δημήτρης Χριστόπουλος που ανέφερε την Τετάρτη στο ΣΚΑΪ ότι δεν πρόκειται να παρατηθεί και πως είναι σταθερός στις απόψεις του, παρά τις τοποθετήσεις που έχουν κάνει κατά του στελέχη της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Ο κ. Χριστόπουλος δήλωσε ότι η Σαμπιχά Σουλεϊμάν δεν εκφράζει το μειονοτικό στοιχείο, έχει λογικής διχοτόμησης και τριχοτόμησης της μειονότητας, δεν μπορεί να αντιπροσωπεύσει την αλληλεγγύη και την ενότητα. 

Επανέλαβε δε ότι όλοι οι άνθρωποι της μειονότητας έχουν δικαίωμα ατομικού αυτοπροσδιορισμού, που η αριστερά οφείλει να υποστηρίξει, ωστόσο το μείζον κομμάτι της μειονότητας έχει στραφεί στην Τουρκία λόγω των προηγούμενων πολιτικών του ελληνικού κράτους.

Για την κ. Σουλεϊμάν δε είπε: «Να την πάρουν αυτοί που την θέλουν, όταν την στηρίζουν Γεωργιάδης, Κρανιδιώτης κάτι σημαίνει αυτό» ενώ χαρακτήρισε «ιστορίες για αγρίους τα περί αναθεώρησης της Λωζάνης».

Η ανακοίνωση του κ. Χριστόπουλου πάντως σχετικά με το τί προτίθεται να πράξει, προμηνύει νέες εσωκομματικές φουρτούνες για το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, καθώς όπως δήλωσε δεν σκοπεύει να παραιτηθεί. 

Όπως εξήγησε δε, ο ΣΥΡΙΖΑ του ζήτησε ανακοίνωση – απάντηση μέσω του γραφείου Τύπου του, σε δηλώσεις της εκπροσώπου της ΝΔ Άννας Ασημακοπούλου που καλούσε την Κουμουνδούρου να τον αποπέμψει.

«Μού ζήτησαν να βγάλω απάντηση μέσω του γραφείου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ η δική μου θέση καθαρή, και οφείλει να έχει και η αριστερά αυτή τη θέση» σημείωσε.

By