Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Δεν τα βρήκαν στο υπουργείο Εργασίας με την τρόικα

Συνεχίζουν να προκαλέσουν προβληματισμό στην κυβέρνηση οι ομαδικές απολύσεις

Φωτογραφία FOSFOTOS  / Αλέξανδρος Κατσής
Φωτογραφία FOSFOTOS / Αλέξανδρος Κατσής

«Μαύρος καπνός» από τη νέα συνάντηση στο υπουργείο Εργασίας με τους εκπροσώπους των δανειστών, καθώς δεν προέκυψε κάτι νεότερο σε ότι έχει να κάνει με τις αλλαγές που ζητά η τρόικα στις ομαδικές απολύσεις αλλά και  τη μείωση στις εργοδοτικές εισφορές.

Έπειτα από την ολοκλήρωση της σύσκεψης,  υψηλόβαθμο στέλεχος του υπουργείου επιβεβαίωσε τη δυσκολία συμφωνίας, αναφέροντας  χαρακτηριστικά ότι «η διαπραγμάτευση είναι ανοιχτή, ζωντανή και συνεχίζεται, εκτιμούμε ότι θα βρούμε κοινό δρόμο».

Στο θέμα των ασφαλιστικών εισφορών, οι δύο πλευρές έχουν συμφωνήσει στην εφάπαξ εφαρμογή του μέτρου από το ερχόμενο καλοκαίρι, υπάρχουν όμως αποκλίσεις απόψεων ως προς τον ακριβή επιμερισμό αυτού και ως προς την κάλυψη του χρηματοδοτικού κενού που θα προκύψει για τους ασφαλιστικούς οργανισμούς.

Στο θέμα των ομαδικών απολύσεων, οι εκπρόσωποι των δανειστών ζητούν να καταργηθεί το δικαίωμα αρνησικυρίας του υπουργού Εργασίας, ενώ η πολιτική ηγεσία του υπουργείου πιστεύει ότι μετά τη συμφωνία των κοινωνικών εταίρων στο Ανώτατο Συμβούλιο Εργασίας το θέμα μπορεί να διευθετηθεί χωρίς νομοθετική παρέμβαση.

Πηγή: ΑΜΠΕ

By