Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Δεν τα βρίσκουν κυβέρνηση – διαδηλωτές στο Χονγκ Κονγκ

Οι συνομιλίες που ξεκίνησαν χθες δεν έχουν οδηγήσει πουθενά

xongk_kongk_2

Προς το τέλος τους φαίνεται πως φτάνουν οι συνομιλίες των φοιτητών του Χονγκ Κονγκ με την κυβέρνηση, καθώς οι διαδηλωτές αδυνατούν να βρουν γραμμή συννενόησης.

Οι πρώτες συνομιλίες χθες, Τρίτη, ανάμεσα στους εκπροσώπους των φοιτητών και αυτούς της κυβέρνησης με επικεφαλής την δεύτερη στην ιεραρχία της, την Κάρι Λαμ, δεν κατέληξαν σε κάποιο συγκεκριμένο αποτέλεσμα, όπως άλλωστε αναμενόταν.

Η κυβέρνηση πρότεινε πάντως στους διαδηλωτές να συναντηθούν και πάλι σύντομα για να επιχειρήσουν να βρουν μια διέξοδο στη σοβαρότερη κρίση που έχει αντιμετωπίσει η πρώην βρετανική αποικία μετά την επιστροφή της στην Κίνα το 1997.

Στο μεταξύ, στην Κίνα, ο Κομμουνιστικός Σύνδεσμος Νεολαίας προτείνει να επιβληθεί μποϊκοτάζ στους καλλιτέχνες που υποστηρίζουν το κίνημα υπέρ της δημοκρατίας στο Χονγκ Κονγκ και τη σχετική έκκληση, την οποία απηύθυνε μέσω του Ίντερνετ, έχουν υπογράψει μέχρι σήμερα περισσότεροι από 200.000 χρήστες του διαδικτύου.

Η έκκληση αφορά ιδιαίτερα τους ηθοποιούς Άντονι Ουόνγκ και Τσάπμαν Το, καθώς και την τραγουδίστρια Ντενίζ Χο. Η τελευταία είναι επίσης μια φυσιογνωμία του αγώνα για τα δικαιώματα των ομοφυλοφίλων.

By