Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Δερμεντζόπουλος: Θα επαναβαθμολογηθούν τα γραπτά των μαθητών

«Ήταν τεχνικό λάθος, το θέμα λύθηκε» τόνισε ο υφυπουργός Παιδείας

dermentzopoulos

Στη δέσμευση ότι θα επαναβαθμολογηθούν τα γραπτά των μαθητών της Α” Λυκείου που έδωσαν εξετάσεις μέσω της Τράπεζας των Θεμάτων, προχώρησε ο υφυπουργός Παιδείας, Αλέξανδρος Δερμεντζόπουλος, σε δηλώσεις που έκανε στον Realfm 97,8.

Ο κ. Δερμεντζόπουλος απέδωσε το κομφούζιο που δημιουργήθηκε στις εξετάσεις και είχε ως συνέπεια τη μαζική «σφαγή» των μαθητών σε «τεχνικό λάθος που δεν είχε προβλέψει η ομάδα που έφτιαξε το ηλεκτρονικό σύστημα» και σημείωσε :«Από την ώρα που διαπιστώθηκε , δώσαμε την εντολή, 1ον να διορθωθεί ο αλγόριθμος και 2ον να δοθεί εντολή, σε όλες τις διευθύνσεις όπου χρησιμοποίησαν τον 2ο τον μοντέρνο τρόπο, αφού τον διορθώσουν να μπορέσουν να τον ξαναχρησιμοποιήσουν».

Ο υφυπουργός διευκρίνισε πως «μέσα από τον νόμο δίνεται η δυνατότητα, ο κάθε διευθυντής σχολείου να βγάλει τα αποτελέσματα είτε με τον παραδοσιακό τρόπο, είτε με ηλεκτρονικό τρόπο. Έχει μπει όλη η βαθμολογία και με το πάτημα ενός κουμπιού βγαίνουν αυτόματα ο συνολικός βαθμός ποιοι προάγονται και ποιοι κόβονται» και κατέληξε λέγοντας «Δημιούργηθηκε μια αναταραχή δικαία και εύλογη. Λύθηκε το θέμα. Διορθώθηκε το σφάλμα εντός μίας ημέρας. Θα επανεκδοθούν απολυτήρια. Εάν τυχόνν έγιναν με λάθος τρόπο, είναι υποχρέωση της πολιτείας».

 

By