Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Δερμεντζόπουλος: Προκαταρκτική έρευνα για τις καταγγελίες περί απάτης σε εξετάσεις

Κρούσμα απάτης σε προαγωγικές εξετάσεις που έγιναν μέσω της Τράπεζας Θεμάτων καταγγέλει η ΟΙΕΛΕ

exetaseis-mathites

Εντολή για διεξαγωγή προκαταρκτικής έρευνας προκειμένου να διερευνηθούν οι καταγγελίες της ΟΙΕΛΕ περί κρούσματος παραχάραξης στη διαδικασία εξετάσεων μέσω της Τράπεζας Θεμάτων, έδωσε ο υφυπουργός Παιδείας Αλέξανδρος Δερμεντζόπουλος.

Ειδικότερα μετά την έγγραφη καταγγελία της Ομοσπονδίας Ιδιωτικών Εκπαιδευτικών Ελλάδας (ΟΙΕΛΕ), η οποία είναι βασισμένη σε σχετικό δημοσίευμα ιστοσελίδας, ο αρμόδιος υφυπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων  έδωσε εντολή στην αρμόδια διεύθυνση του Υπουργείου Παιδείας να προβεί σε όλες τις απαραίτητες νόμιμες ενέργειες διερεύνησης των όσων αναφέρονται στην καταγγελία.

Στην καταγγελία επισημαίνεται από την  Ομοσπονδία Ιδιωτικών Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ελλάδας πως ιδιωτικό σχολείο της Αθήνας προέβη σε ευθεία παραχάραξη ενδοσχολικών διαδικασιών και συγκεκριμένα της Τράπεζας Θεμάτων για τις εξετάσεις της Α” Λυκείου, δηλώνοντας πλαστό πρόγραμμα εξετάσεων στο Υπουργείο, ενώ έδιναν άλλο στους μαθητές.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα πάντα με την καταγγελία, δήλωναν επίσημα για παράδειγμα πως τη Δευτέρα οι μαθητές θα έγραφαν Άλγεβρα, ωστόσο οι μαθητές στην πραγματικότητα έδιναν μάθημα ενδοσχολικώς εξεταζόμενο, που δεν χρειάζεται Τράπεζα Θεμάτων.

Το σχολείο έπαιρνε κανονικά τα θέματα από την Τράπεζα Θεμάτων, τα έλυνε και στη συνέχεια έγραφαν υψηλές βαθμολογίες οι μαθητές.

By