Τετάρτη, 17 Απριλίου, 2024

Δεσμεύθηκε το φορτίο του φορτηγού πλοίου «Nour-M»

 Στα 9 από τα 59 εμπορευματοκιβώτια του πλοίου έχουν εντοπιστεί σφαίρες  για Καλάσνικοφ και για αντιαεροπορικά

sfairesA

Τη δέσμευση του φορτίου του φορτηγού πλοίου «Nour-M» με σημαία Σιέρα Λεόνε, που φέρεται να μεταφέρει μεγάλη ποσότητα οπλισμού και πυρομαχικών και κρατείται από τις λιμενικές Αρχές στη Ρόδο, διέταξε η Αρχή Καταπολέμησης της Νομιμοποίησης Εσόδων από Εγκληματικές Δραστηριότητες και τη Χρηματοδότηση της Τρομοκρατίας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το φορτίο του πλοίου είχε τελικό προορισμό τη Λιβύη, η οποία ωστόσο έχει χαρακτηρισθεί από το 2011 εμπόλεμη ζώνη και στην οποία έχει επιβληθεί εμπάργκο όπλων και καυσίμων από το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ. Στα 9 από τα 59 εμπορευματοκιβώτια του φορτηγού πλοίου έχουν εντοπιστεί σφαίρες μικρού διαμετρήματος, για Καλάσνικοφ και μεγάλου διαμετρήματος για αντιαεροπορικά, ενώ οι αρχές εκτιμούν, ότι δεν αποκλείεται να υπάρχουν και όπλα ΑΚ-47 κάτι που αναφέρεται και στα συνοδευτικά έγγραφα του πλοίου. Το πρωί ξεκίνησε η εκφόρτωση των εμπορευματοκιβωτίων (containers) από το πλοίο, στο λιμάνι της Ρόδου. Μέχρι στιγμής έχουν εκφορτωθεί είκοσι (20) περίπου εμπορευματοκιβώτια, ενώ η διαδικασία αναμένεται να ολοκληρωθεί απογευματινές ώρες.

Οι έλεγχοι στα υπόλοιπα κοντέινερ θα γίνουν παρουσία εισαγγελέα, του διευθυντή του Τελωνείου Ρόδου και τριών πυροτεχνουργών του Λιμενικού, ενώ στον χώρο βρίσκεται διαρκώς σε επιφυλακή όχημα της Πυροσβεστικής. Σημειώνεται δε, ότι το συγκεκριμένο πλοίο εντοπίστηκε την περασμένη Παρασκευή κοντά στα Ίμια και σύμφωνα με το λιμενικό έκανε συνεχώς εναλλαγές πορείας.

Μάλιστα η Δίωξη Ναρκωτικών του Λιμενικού είχε αναφέρει, ότι το NOUR-M είχε απασχολήσει τις Αρχές, στο παρελθόν, για διακίνηση ναρκωτικών και είχε αλλάξει πολλές φορές επωνυμία. Για την υπόθεση ενημερώνονται συνεχώς ο υπουργός Ναυτιλίας και Αιγαίου, Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης και ο αρχηγός του Λιμενικού Σώματος, αντιναυάρχος Λ.Σ. Δημήτριος Μπαντιάς.

Πηγή: ΑΜΠΕ

 

(Visited 1 times, 1 visits today)
By