Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024

Δεύρω έξω Λάζαρε… Πάμε παιδιά!

Τις σκέψεις που έκανε τις προηγούμενες ημέρες… επιβεβαίωσε ο Φερνάντο Σάντος σχετικά με τη σύνθεση της Εθνικής κόντρα στην Ακτή.

χριστοδουλοπουλος-εθνικη (1)

Με τον Λάζαρο Χριστοδουλόπουλο στο αριστερό άκρο της επίθεσης και τον Γιώργο Σαμαρά στην κορυφή μπαίνει η ομάδα μας στον «τελικό» με την Ακτή Ελεφαντοστού που, η κυβέρνηση της χώρας, διπλασίασε το πριμ πρόκρισης.

Καρνέζης κάτω από τα δοκάρια, με τον Τοροσίδη δεξί μπακ, τον Χολέμπας αριστερά και τους Παπασταθόπουλο, Μανωλά ως δίδυμο στόπερ. «Εξάρι» θα είναι ο Μανιάτης, με εσωτερικούς μέσους, τους Καραγκούνη (αντί του Κατσουράνη) και Κονέ.

Στο δεξί… φτερό της επίθεσης θα βρίσκεται ο Σαλπιγγίδης (που προτιμήθηκε και λόγω εμπειρίας απ’ τον Φετφατζίδη), στο αριστερό ο Χριστοδουλόπουλος (που το ‘χει στο ένας με έναν) και στην κορυφή ο Σαμαράς (που άφησε στον πάγκο τους Γκέκα, Μήτρογλου).

Διαιτητής είναι ο Κάρλος Βέρα από το Εκουαδόρ, 38 ετών, διεθνής από το 2007 κι έχει διευθύνει αγώνες του Κόπα Αμέρικα το 2007, του Παγκοσμίου Κυπέλλου συλλόγων το 2012 και του Παγκοσμίου Κυπέλλου U-20 το 2013. Στη διοργάνωση της Βραζιλίας σφύριξε στον αγώνα Ιράν-Νιγηρία (0-0).

Η Ελλάδα, για πρώτη φορά κοντράρεται με την Ακτή Ελεφαντοστού.

Είναι η δεύτερη φορά πάντως που η Εθνική συναντά ομάδα από την αφρικανική Ήπειρο σε Μουντιάλ. Η πρώτη ήταν το 1994 και το 2010, όταν η Ελλάδα έπαιξε με τη Νιγηρία. Ηττήθηκε το ’94, κέρδισε (η πρώτη μουντιαλική νίκη) το ’10.

By