Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Δεύτερος γύρος συνομιλιών μεταξύ Νότιας και Βόρειας Κορέας

Η Σεούλ ζητεί από την Πιονγκγιάνγκ να εγγυηθεί τις προσεχείς συναντήσεις των οικογενειών που χώρισε ο πόλεμος

korea feat

Νέες συνομιλίες είχαν σήμερα η Νότια και η Βόρεια Κορέα με στόχο την επίτευξη συμφωνίας που θα επιτρέψει την επανένωση οικογενειών, τις οποίες χώρισε ο πόλεμος στην κορεατική χερσόνησο.

Οι συνομιλίες, οι οποίες διεξάγονται στο χωριό Πανμουντζόμ στην περιοχή των συνόρων, δεν έχουν συγκεκριμένη ημερήσια διάταξη, ωστόσο κατά τον πρώτο γύρο, ο οποίος έληξε την Τετάρτη χωρίς αποτέλεσμα, αποκαλύφθηκαν τα σημεία διαφωνίας.

Η Σεούλ ζητεί από την Πιονγκγιάνγκ να εγγυηθεί τις προσεχείς συναντήσεις των οικογενειών που χώρισε ο πόλεμος (1950-53), οι οποίες έχουν προγραμματιστεί για το διάστημα από τις 20 ως τις 25 Φεβρουαρίου στο βορειοκορεατικό έδαφος.

Η Βόρεια Κορέα επιμένει από την πλευρά της στην αναβολή της έναρξης των κοινών στρατιωτικών ασκήσεων της Νότιας Κορέας και των ΗΠΑ, οι οποίες έχουν προγραμματιστεί για τις 24 Φεβρουαρίου.

Η Πιονγκγιάνγκ θεωρεί τις ασκήσεις αυτές σαν δοκιμή για μια εισβολή στο έδαφός της, ενώ η Σεούλ και η Ουάσινγκτον υποστηρίζουν ότι πρόκειται για «αμυντικές» ασκήσεις.

By