Κυριακή, 28 Απριλίου, 2024

Δε χρειαζόμαστε επιπλέον χρήματα το 2014, λέει τώρα ο Στουρνάρας

stournaras bouli oikonomikon

Είναι πολύ νωρίς για να μιλάμε για τρίτο πακέτο βοήθειας, δηλώνει σε συνέντευξη του στη Guardian ο Γιάννης Στουρνάρας.

STOURNARASΟ υπουργός Οικονομικών λέει τώρα ότι: «Για ολόκληρο το επόμενο έτος δεν έχουμε επιπρόσθετη ανάγκη για χρήματα», αν και ο ίδιος πρόσφατα είχε αφήσει ανοιχτό το ενδεχόμενο να χρειαστεί νέα στήριξη της τάξεως των δέκα δισ, σε μία εμφανή προσπάθεια να φρενάρει τη σχετική συζήτηση που λαμβάνει πλέον τεράστιες διαστάσεις. Υποστηρίζει επίσης ότι «Είναι πολύ νωρίς να μιλάμε για ένα τρίτο πακέτο βοήθειας προς την Ελλάδα» και δηλώνει ότι δεν γνωρίζει γιατί ο Σόιμπλε άνοιξε το θέμα ενός νέου πακέτου βοήθειας στην Ελλάδα.

Ο υπουργός Οικονομικών χαρακτήρισε πρόωρη όλη την κουβέντα περί νέου προγράμματος, λέγοντας ότι απολύτως τίποτε δεν είναι βέβαιο εν όψει του επόμενου Ιουλίου, οπότε τελειώνουν τα χρήματα. Επανέλαβε ότι στόχος είναι η Ελλάδα θα επιχειρήσει να βγει στις αγορές και συνεπώς να μη χρειάζεται πρόσθετη βοήθεια για την κάλυψη χρηματοδοτικού κενού το 2014 και το 2015.

«Υπάρχει πιθανότητα τον επόμενο χρόνο να έχουμε βγει ξανά στις αγορές, εφόσον έχουμε εκπληρώσει δύο προϋποθέσεις, την επίτευξη πρωτογενούς πλεονάσματος και θετικό ρυθμό ανάπτυξης», πρόσθεσε.

Σύμφωνα με τη Guardian ο υπουργός Οικονομικών δεν θέλει να αναφερθεί καν στην πιθανότητα νέου κουρέματος και μιλά για θετικές εξελίξεις στην ελληνική οικονομία, αύξηση εσόδων από τον τουρισμό και υποχώρηση της ύφεσης. Σημειώνει ειδικά την αύξηση 37% στα έσοδα από τον τουρισμό σε σχέση με το 2012 και υποστηρίζει: «Εάν είμαστε τυχεροί και αυτό συνεχιστεί για τους επόμενους δύο μήνες, έχουμε καλές πιθανότητες ο ρυθμός ανάπτυξης να ξεπεράσει τις προσδοκίες».

Πηγή: theguardian.com

(Visited 1 times, 1 visits today)
By