Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Καρύδης: Εμείς δεν είμαστε άβουλοι υποστηρικτές μέτρων

«Χρησιμοποιεί μια φθηνή δικαιολογία ότι το μέτρο έχει ψηφιστεί από το 2012» τόνισε ο Γραμματέας Επικοινωνίας του ΠΑΣΟΚ

karidisA«Μπήκαμε λίγο άτσαλα στο 2014, ειδικά με τα θέματα στο κομμάτι της υγείας. Αυτό πρέπει να εξισορροπηθεί και να λυθεί. Έχουμε δώσει τα ισοδύναμα στον κ. Γεωργιάδη. Χρησιμοποιεί μια φθηνή δικαιολογία ότι το μέτρο έχει ψηφιστεί από το 2012. Θα σας πω ότι το ΠΑΣΟΚ από τον Οκτώβριο έχει θέσει το θέμα αυτό και τότε, με αλλεπάλληλες δηλώσεις του, ο κ. Γεωργιάδης είχε πει ότι εξετάζει την απόσυρση του μέτρου ή ότι θα δει τα ζητήματα των εισοδηματικών κριτηρίων, έτσι ώστε να μην επιβαρυνθεί η πλειοψηφία των πολιτών. Αυτή η απόφαση, έτσι όπως βγήκε προχθές, είναι αυθαίρετη, διότι δεν υπήρξε συζήτηση μεταξύ του ΠΑΣΟΚ και της Ν.Δ. ή της κυβέρνησης και των κοινοβουλευτικών ομάδων» ξεκαθάρισε, μιλώντας στο ρ/σ ΒΗΜΑ FM, ο Γραμματέας Επικοινωνίας του ΠΑΣΟΚ, Δημήτρης Καρύδης.

«Ο κ. Γεωργιάδης άλλα λέει τη μία φορά και άλλα την άλλη. Δεν είναι καλό αυτό για έναν υπουργό, διότι εμείς, τη μεταρρύθμιση για την πρωτοβάθμια φροντίδα και το σύνολο των ταμείων που είναι στον ΕΟΠΥΥ και τα κέντρα υγείας, τη στηρίζουμε. Παρότι ασκήσαμε κριτική ότι δεν πρέπει να ξεκινάει με τις απολύσεις, αλλά να έχουμε ένα ολοκληρωμένο σχέδιο. Και ο κ. Γεωργιάδης, αυτό που έλεγε στη Βουλή και χθες στα στελέχη του ΠΑΣΟΚ που συνομιλούν μαζί του, λέει ότι δεν ήθελε να εφαρμόσει το μέτρο αυτό, αλλά του το επέβαλε το οικονομικό επιτελείο. Άλλα λέει στον έναν και άλλα στον άλλον…» τόνισε ο κ. Καρύδης, εκτιμώντας ότι «το θέμα αυτό έχει τεθεί ψηλά. Πιστεύω ότι θα πάει στο επίπεδο των δύο πολιτικών αρχηγών, του κ. Βενιζέλου και του κ. Σαμαρά, αλλά με το που θα ανοίξει η Βουλή, εμείς θα αναλάβουμε νομοθετική πρωτοβουλία».

Ερωτώμενος αναφορικά με τη λειτουργία της κυβέρνησης, «εκεί όπου υπάρχουν πράξεις έξω από την προγραμματική συμφωνία και δημιουργούν προβλήματα στην κυβέρνηση και στην απήχησή της στην κοινωνία, εμείς ναι μεν έχουμε κάνει την κυβερνητική συνεργασία για να πάει η χώρα μπροστά και να φύγουμε από την κρίση, αλλά θα τα παλεύουμε, όπως κάναμε και στους πλειστηριασμούς και στο φόρο ακινήτων και πετύχαμε πολύ καλύτερα πράγματα από αυτά που λέγονταν το καλοκαίρι. Αυτό το νόημα έχει η συμμετοχή μας στην κυβέρνηση» σχολίασε ο Γραμματέας Επικοινωνίας του ΠΑΣΟΚ, προειδοποιώντας ότι «Εμείς δεν είμαστε άβουλοι υποστηρικτές μέτρων. Θέλουμε όπου μπορούμε κάτι να αλλάξουμε, να το κάνουμε».

Αποκλείοντας το ενδεχόμενο κοινών υποψηφίων με την Νέα Δημοκρατία, «το έχουμε ξεκαθαρίσει (ότι δεν θα υπάρξουν κοινοί υποψήφιοι με τη Ν.Δ.). Αυτό που αποφασίσαμε και στην Κεντρική μας Επιτροπή είναι ότι θα υποστηρίξουμε ανεξάρτητους υποψηφίους και θέλουμε να πάρει ένα διαφορετικό χαρακτήρα πλέον η μάχη για την Τοπική Αυτοδιοίκηση και να μην έχει χαρακτήρα τεχνητής πόλωσης. Εκεί, μπορεί να συμπέσουμε με πολλές άλλες πολιτικές δυνάμεις και πρόσωπα, κινήσεις, κινήματα και προσωπικότητες. Αυτό που θέλουμε είναι να αναδείξουμε τον αυτοδιοικητικό χαρακτήρα των εκλογών και ότι οι τοπικές κοινωνίες πρέπει να επιλέγουν τους υποψηφίους τους και σ’ αυτήν την κατεύθυνση θα κινηθούμε απαρέγκλιτα» απάντησε ο κ. Καρύδης, χωρίς να απορρίπτει την πιθανότητα να συμπέσουν οι υποψήφιοι του ΠΑΣΟΚ με το ΣΥΡΙΖΑ. «Ναι, πιθανόν (να συμπέσουμε και με τον ΣΥΡΙΖΑ). Μπορεί να υπάρξουν τέτοιες προσωπικότητες που θα υποστηριχθούν από πολιτικές δυνάμεις και δεν θα βάλουμε εμείς τοίχο σ’ αυτά τα θέματα» κατέληξε ο κ. Καρύδης.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By