Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024

Δημήτρης Καρύδης: Κανένα θέμα του ΠΑΣΟΚ με X. Λαζαρίδη

«Μπορούμε πλέον να φύγουμε από τα Μνημόνια και να τα αφήσουμε πίσω μας και να βγούμε στις αγορές»

karidisA

Εξηγήσεις για τα όσα εκτυλίχθηκαν χθες κατά την διάρκεια διαπραγμάτευση με την τρόικα, έδωσε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ, Δημήτρης Καρύδης  και την παρουσία του Χρύσανθου Λαζαρίδη σε αυτήν, παρόλο που ο υπουργός Οικονομικών Γκίκας Χαρδούβελης ήταν αντίθετος.

Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ μιλώντας στο ραδιόφωνο των Παραπολιτικών τόνισε πως, «Ο κ.Χαρδούβελης είχε μια άποψη ότι εκπρόσωποι των κομμάτων δεν πρέπει να συμμετέχουν στην διαπραγμάτευση. Εμείς από το ΠΑΣΟΚ είπαμε ότι δεν έχουμε κάποιο πρόβλημα και ότι οι υπουργοί αναλαμβάνουν την ευθύνη της διαπραγμάτευσης. Ο κ. Χαρδούβελης εννοούσε ως εκπρόσωπο της ΝΔ τον κ. Λαζαρίδη. Υπήρξε μια αναταραχή και μια σύγχιση και τώρα προχωράμε. Δεν υπήρξε θέμα από την πλευρά του ΠΑΣΟΚ και δεν τέθηκε θέμα.»

Ενώ συνέχισε λέγοντας πως για το πότε θα φύγουμε από το Μνημόνιο και πότε θα βγούμε στις αγορές, «Μπορούμε πλέον να φύγουμε από τα Μνημόνια και να τα αφήσουμε πίσω μας και να βγούμε στις αγορές. Θα δούμε πότε θα βγούμε. Ίσως μέσα στο 2015.»

Ο κ. Καρύδης αποκάλεσε την τρόικα υβρίδιο, ενώ για το θέμα της εκλογής Προέδρου της Δημοκρατίας είπε ότι όσον αφορά τον κ. Κουβέλη ναι μεν κάποιοι βουλευτές του θα πάνε στον ΣΥΡΙΖΑ, υπάρχουν όμως και άλλοι οι οποίοι έχουν φύγει από την ΔΗΜΑΡ και δεν έχουν κατασταλάξει τι θα κάνουν.

Ο κ. Καρύδης είπε επίσης ότι δεν μπορούμε να αφήσουμε να σέρνεται η εκλογολογία, ενώ στο ερώτημα ποιός θα είναι ο υποψήφιος που θα προτείνουν είπε ότι αυτό θα γίνει στον κατάλληλο χρόνο. «Αλλιώς αν η κυβέρνηση βγει επισήμως και πει το όνομα εκείνου που θέλει για Πρόεδρο σημαίνει ότι θα θέλει η εκλογη να γίνει νωρίτερα. Πρέπει να απεμπλακούμε από αυτή την συζήτηση. Όταν θα φτάσει εκείνος ο χρόνος να ανοίξουμε τα χαρτιά μας».

Για τις αξιώσεις της τρόικας, είπε ότι το ΠΑΣΟΚ δεν συζητάει θέμα ασφαλιστικού και ότι είναι άλλες οι προτεραιότητες αυτή την στιγμή.

By