Πέμπτη, 2 Μαΐου, 2024

Καρύδης: Αν κανείς έχει να φοβάται από αυτή την ιστορία , ο μόνος που έχει να φοβάται είναι ο κ. Τσίπρας…

«Η εθνική οικονομία και η πολιτική ζωή του τόπου δεν πρέπει να ξαναβουτήξουν πάλι στη σκανδαλολογία» τονίζει ο Γραμματέας Επικοινωνίας του ΠΑΣΟΚ

karidisA«Το ΠΑΣΟΚ ζήτησε να συγκληθεί όσο το δυνατόν πιο γρήγορα, η Ολομέλεια της Βουλής. πιστεύουμε ακράδαντα ότι αυτή η εξεταστική επιτροπή που δήθεν ζητάει ο κ. Τσίπρας για να αποκαλύψει διάφορα θέματα, θα στραφεί εναντίον του, διότι εκεί θα φανεί ποιος πράγματι έχει λειτουργήσει υπέρ του δημοσίου συμφέροντος όλα αυτά τα χρόνια – αναφέρομαι κυρίως στη θητεία του κ. Βενιζέλου και στον νόμο του 2010 – και τι εξυπηρετεί πολιτικά ο κ. Τσίπρας», τόνισε μιλώντας στο ρ/σ ΒΗΜΑ FM, ο Γραμματέας Επικοινωνίας του ΠΑΣΟΚ, Δημήτρης Καρύδης.

«Νομίζω ότι και μόνο από τη συζήτηση που θα γίνει στη Βουλή θα φανεί πραγματικά ότι η πολιτική, συκοφαντική και επίθεση χυδαία επίθεση του ΣΥΡΙΖΑ γίνεται σε μια στιγμή, που το θέμα βρίσκεται αλλού» υποστήριξε ο κ. Καρύδης, υπογραμμίζοντας ότι «τα ναυπηγεία πρέπει να λειτουργήσουν. Η εθνική οικονομία και η πολιτική ζωή του τόπου δεν πρέπει να ξαναβουτήξουν πάλι στη σκανδαλολογία».

Αναφερόμενος στην εξέλιξη της επίμαχης υπόθεσης, «ο νόμος του 2010, πέρασε μετά από 24 συνεδριάσεις που έγιναν στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής, στην ολομέλεια της Βουλής. Μάλιστα τότε το Ελεγκτικό Συνέδριο, είχε πει ότι μπορεί να υπογραφεί αυτή η σύμβαση χωρίς να περάσει ειδικός νόμος και τότε για λόγους πολιτικής και κοινοβουλευτικής διαφάνειας, επιλέχθηκε ο νόμος να περάσει ώστε να μην υπάρχει καμία σκιά» υπενθύμισε ο κ. Καρύδης, ενώ «υο 2009 αυτή την κατάσταση βρήκε ο κ. Βενιζέλος μπροστά του. Οι Γερμανοί που είχαν τότε στα χέρια τους τα ναυπηγεία, είχαν καταγγείλει τη σύμβαση με αποτέλεσμα να πληρώναμε και αποζημιώσεις στη διεθνή διαιτησία και στα διεθνή δικαστήρια», σημείωσε.

Μπροστά στην ένταση που πυροδοτεί το θέμα μεταξύ των Προέδρων του ΠΑΣΟΚ και του ΣΥΡΙΖΑ, «θα παρουσιαστούν όλα τα στοιχεία» υποστήριξε ο κ. Καρύδης, προαναγγέλλοντας ότι «Τη μονομαχία προσωπικού και πολιτικού ήθους που είπε ο κ. Βενιζέλος, θα τη δείτε στη Βουλή και θα δείτε πώς θα καταρρεύσουν τα φτηνά ευφυολογήματα του κ. Τσίπρα για το Ελ Πάσο και για τα μαθήματα που πήρε στο Τέξας».

(Visited 1 times, 1 visits today)
By