Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Δημήτρης Κουτσολιούτσος: Ο άνθρωπος πίσω από τη «δημοκρατία των αγροτών»

 Ιδρυσε την farmers republic και το πρώτο farmers market στην Ελλάδα

1Με το …δεξί ξεκίνησε την λειτουργία του το πρώτο farmers Market στην Ελλάδα. Πολλοί καταναλωτές έφτασαν ως τον Αγιο Στέφανο για να αγοράσουν αγροτικά πιστοποιημένα προϊόντα σε χαμηλές τιμές στηρίζοντας μια προσπάθεια η οποία φιλοδοξεί να λειτουργεί στα πρότυπα του κινήματος χωρίς μεσάζοντες. Ο εμπνευστής του εγχειρήματος κ. Δημήτρης Κουτσολιούτσος δηλώνει ικανοποιημένος από την ανταπόκριση του κόσμου και δεν απορρίπτει το ενδεχόμενο της δημιουργίας μιας δεύτερης στεγασμένης αγοράς στα Νότια Προάστια.

2Προς το παρόν στο σούπερ μάρκετ που λειτουργεί όλη την εβδομάδα έχουν τοποθετηθεί περίπου 200 τυποποιημένα προϊόντα 150 παραγωγών, ενώ τα Σαββατοκύριακα εκθέτουν εκεί τα προϊόντα τους περίπου 40 αγρότες. Οι τιμές για τον καταναλωτή είναι μειωμένες, έως και 50%, σε σχέση μα τα σούπερ μάρκετ, ενώ οι θετικά είναι τα σχόλια και για την ποιότητα.

Η αγορά φιλοξενείται σε μια έκταση 1.200 τ.μ. , σε ένα περιβάλλον ιδιαίτερα φιλικό για τους επισκέπτες όπου λειτουργεί και κουζίνα. Για όσους δεν μπορούν να φτάσουν ως τον κόμβο του Αγίου Στεφάνου μπορούν να κάνουν τις παραγγελίες τους ηλεκτρονικά.

3Παράλληλα θα παρέχονται χρήσιμες συμβουλές σε παραγωγούς καθώς η επιχείρηση διαθέτει ένα δικό της δίκτυο με γεωπόνους, τεχνολόγους τροφίμων, συμβούλους πιστοποίησης αλλά και εταιρείας οι οποίες προωθούν στην αγορά σπόρους και μηχανήματα.

Tα farmers markets έρχονται ως συνέχεια του κινήματος της πατάτας με σκοπό την διάθεση προϊόντων χωρίς μεσάζοντες

Tα farmers markets έρχονται ως συνέχεια του κινήματος της πατάτας με σκοπό την διάθεση προϊόντων χωρίς μεσάζοντες. Προς το παρόν όμως όπου λειτουργούν (Πρέβεζα, Δράμα, Πύργο) πειραματικά καθώς ακόμη δεν έχουν διευθετηθεί ζητήματα που έχουν σχέση με τον χώρο έκθεσης των προϊόντων.

Στον Αγιο Στέφανο ,τα προϊόντα τα οποία πωλούνται είναι κυρίως βιολογικά και προέρχονται από παραγωγούς της Αττικής, της Εύβοιας και της Βοιωτίας οι οποίοι έχουν επενδύσει στο λάδι , τα τυροκομικά, τα αλλαντικά και το κρέας αλλά και σε μέλι, ξηρούς καρπούς, ζυμαρικά, σπιτικά γλυκά και είδη αρτοποιίας.

1 2 3

ΠΗΓΗ: thetoc.gr

By