Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Ολομέτωπη επίθεση Κουτσούμπα σε Ν.Δ., ΣΥΡΙΖΑ και Χρυσή Αυγή

Οργανωμένη και μαφιόζικη επίθεση σε μέλη της ΚΝΕ, δήλωσε για το χθεσινό επεισόδιο

koutsoubasB
FOSPHOTOS

Δεν βλέπει το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών, αν και δεν μπορεί να το αποκλείσει, ο γγ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, γιατί, όπως είπε στη συνέντευξη Τύπου που έδωσε στην 78η ΔΕΘ, δεν φαίνεται να το θέλουν ούτε οι δανειστές, ούτε η αστική τάξη της χώρας, ούτε η κυβέρνηση, ούτε ο ΣΥΡΙΖΑ, ανεξάρτητα από αυτά που λέει.

Σε ερώτηση, εάν τα μέτρα λιτότητας μπορεί να οδηγήσουν σε κοινωνική έκρηξη και πότε, ο γγ του ΚΚΕ απάντησε: «Τώρα ας μην κάνουμε προβλέψεις ως προφήτες. Το πότε δεν μπορεί να το προδιαγράψει κανένας. Το ότι είναι υπαρκτά αυτά τα προβλήματα και μπορεί να οδηγήσουν σε τέτοιες καταστάσεις, οπωσδήποτε πρέπει να το έχουμε στον προσανατολισμό μας».

Για τις απεργίες των εκπαιδευτικών, ο κ. Κουτσούμπας ανέφερε ότι το ΚΚΕ τις στηρίζει, παρά το γεγονός ότι είχε άλλη πρόταση για τη μορφή των κινητοποιήσεων. Επίσης, κατηγόρησε την κυβέρνηση και την αξιωματική αντιπολίτευση ότι κάνουν «προπαγάνδα» γύρω από το ζήτημα και επιτέθηκε στον ΣΥΡΙΖΑ, λέγοντας: «Θα πρέπει να δει περισσότερο την ευθύνη του. Ο ρόλος των κομμάτων δεν είναι ούτε να ποδηγετούν το κίνημα, ούτε να δίνουν οδηγίες προς ναυτιλομένους, ούτε πολύ περισσότερο να το καλούν να ρίξει αυτή την κυβέρνηση για να έρθει μία άλλη κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ. Είναι άλλο ζήτημα το ίδιο το κίνημα, οι ίδιοι οι εργαζόμενοι, οι ίδιοι οι εκπαιδευτικοί να αποφασίζουν για τη μορφή πάλης, για την πάλη ενάντια στον αντιεκπαιδευτικό νόμο, για την προοπτική του αγώνα τους, για το ότι πρέπει να αλλάξει η εξουσία και να γίνεται η διαπάλη μέσα στο κίνημα και είναι διαφορετικό να τους λέμε, έλα εδώ για να δημιουργήσουμε ένα πρόβλημα αυτήν τη στιγμή, έτσι ώστε να μπορέσουμε αύριο να γίνουμε χαλίφηδες στη θέση του χαλίφη». Μάλιστα, εξέφρασε την εκτίμηση ότι εάν έρθει ο ΣΥΡΙΖΑ στην εξουσία θα κάνει «μία από τα ίδια» και στον τομέα της παιδείας, προσθέτοντας ότι απλώς «κοροϊδεύει» τον κόσμο.

 Καταγγελία

Ο γγ του ΚΚΕ κατήγγειλε ότι μέλη της Χρυσής πραγματοποίησαν «οργανωμένη και μαφιόζικη» επίθεση χθες το βράδυ σε μέλη της ΚΝΕ, που έκαναν αφισοκόλληση στη ναυπηγοεπισκευαστική ζώνη του Περάματος, και έκανε λόγο για «φασιστικό μόρφωμα» που είναι «γέννημα-θρέμμα του συστήματος» το οποίο το χρησιμοποιεί. «Το σύστημα αξιοποιεί τέτοια ναζιστικά, φασιστικά μορφώματα ακριβώς για να εμποδίσει την ανάπτυξη του εργατικού κινήματος, για να δώσει ανάσα στο ίδιο το σύστημα, που δυσκολεύεται και αυτό από τις κρίσεις του» είπε χαρακτηριστικά. Τόνισε, δε, πως δεν πρέπει να γίνεται η ανιστόρητη εξομοίωση του φασισμού με τον κομμουνισμό, ενώ, για την αντιμετώπιση της Χρυσής Αυγής από τα μέσα ενημέρωσης παρατήρησε: «Ακόμα και η αρνητική προβολή του ναζιστικού, φασιστικού μορφώματος της Χρυσής Αυγής, πολλές φορές έχει αντανάκλαση διαφορετική στο πώς το προσλαμβάνει ο άνθρωπος που είναι απελπισμένος, που κάθεται στο σπίτι του, βλέπει τηλεόραση και δεν ξέρει προς τα πού να πάει. Και βλέπει κάποιους φωνακλάδες, χωρίς να ξέρει ότι αυτοί είναι τσιράκια του συστήματος, είναι μέσα στο σύστημα, ότι είναι αυτοί που τον έχουν κάνει άνεργο, τον έχουν ρίξει μέσα στη φτώχεια και στην ανέχεια, είναι αυτοί που αποτελούν και την ηγεσία και τα μέλη της Χρυσής Αυγής, ως ενεργούμενα, βεβαίως, των μονοπωλιακών ομίλων διαφόρων τέτοιων συμφερόντων».

 Το πρωτογενές πλεόνασμα

Με αφορμή τη συζήτηση για το πρωτογενές πλεόνασμα, ο κ. Κουτσούμπας υπογράμμισε ότι το ΚΚΕ δεν συμμερίζεται ούτε την «υπεραισιοδοξία» της κυβέρνησης, ούτε την «καταστροφολογία» του ΣΥΡΙΖΑ. Για την πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ αναφορικά με το «κούρεμα» του χρέους, σημείωσε ότι «εναρμονίζεται με την πρόταση του ΔΝΤ και των ΗΠΑ». «Και με την πολιτική της κυβέρνησης και με την πολιτική του κ. Τσίπρα, θα εξακολουθούν να ισχύουν τα αντιλαϊκά μέτρα, που έχουν ψηφιστεί μέχρι σήμερα, και θα παρθούν και καινούρια. Δεν υπάρχει ούτε μία περίπτωση στο εκατομμύριο, το υπογράφουμε αυτό, να δώσει δάνειο η Γερμανία, η ΕΕ, το ΔΝΤ, και να μην ζητήσει μέτρα. Άρα πού είναι η λαϊκή ευημερία, η εναλλακτική, έστω, πρόταση κάποιας ανακούφισης;» επισήμανε.

 

(Visited 1 times, 1 visits today)
By