Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

Κουτσούμπας: Προ των πυλών νέα μέτρα

Η διελκυστίνδα μεταξύ κυβέρνησης και τρόικας δεν είναι σύγκρουση, αλλά επιμέρους διαφωνίες για τον τρόπο και τον χρόνο εφαρμογής συμφωνημένων αντιλαϊκών μέτρων εκτιμά ο γγ της ΚΕ του ΚΚΕ

koutsoubasA

Η διελκυστίνδα μεταξύ κυβέρνησης και τρόικας δεν είναι σύγκρουση, αλλά επιμέρους διαφωνίες για τον τρόπο και τον χρόνο εφαρμογής συμφωνημένων αντιλαϊκών μέτρων εκτιμά ο γγ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Real News», και τις εντάσσει στο πλαίσιο συνολικότερων ανταγωνισμών μεταξύ ΗΠΑ-Γερμανίας και ΔΝΤ-Ευρωζώνης που εκδηλώνονται και στην Ελλάδα. Πρόσθεσε δε ότι θα υπάρξουν νέα μέτρα, ανεξαρτήτως της μορφής που θα πάρουν.

Σχετικά με το ενδεχόμενο εκλογών, εκτίμησε ότι «κανένας δεν τις θέλει αυτή τη στιγμή, ούτε καν ο ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος μάλλον τις ζητά εκ του ασφαλούς και για να κρατά συσπειρωμένο ένα ακροατήριο ψηφοφόρων του εν αναμονή πιθανών εκλογών».  Αναφορικά με το ενδεχόμενο στήριξης μιας κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ από το ΚΚΕ μετεκλογικά, ο κ. Κουτσούμπας είπε ότι το κόμμα «δεν θα γίνει το “κερασάκι” σε μια κυβέρνηση για να εκθειάζει τον Ομπάμα, την ΕΕ και τις προτάσεις του ΔΝΤ για το χρέος και την πορεία της οικονομίας».

(Visited 1 times, 1 visits today)
By