Σάββατο, 4 Μαΐου, 2024

Στρατούλης: «είμαστε έτοιμοι για όλα τα ενδεχόμενα»

«Κριτήριο για το πώς θα προχωρήσουμε, δεν είναι να μας απειλούν αν θα μας διώξουν από το ευρώ, ή αν θα μας κόψουν τη χρηματοδότηση» τόνισε ο κ. Στρατούλης

stratoulis-tsipras«Ο Σαμαράς πως μπήκε στην κυβέρνηση του κ. Παπαδήμου; Πως προέκυψε αυτή η κυβέρνηση; Με κινητοποιήσεις του λαού , είτε με τις πλατείες και το Σύνταγμα , είτε στην παρέλαση της 28ης Οκτώβριου το 2011… Μα πως έπεσε η κυβέρνηση Παπαδήμου και είχε την ευκαιρία ο κ. Σαμαράς στις δεύτερες εκλογές να ανέβει στη κυβέρνηση; Με τις κινητοποιήσεις. Οι κινητοποιήσεις του λαού είναι συνταγματικά δικαιώματα του λαού μας» σχολίασε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Στρατούλης, μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του Mega, αναφορικά με τη χθεσινή συνέντευξη του πρωθυπουργού, Αντώνη Σαμαρά.

Απαντώντας σχετικά με το ενδεχόμενο να εξέλθει η χώρα εθελοντικά από την νέα ευρωζώνη, «Αφήστε εγώ τι συμφωνώ και τι διαφωνώ. Εγω είμαι ΣΥΡΙΖΑ θα σας πω την γραμμή του ΣΥΡΙΖΑ» απάντησε ο βουλευτής και πρόσθεσε: «Εμάς είναι τιμή μας και καμάρι μας, που στο κόμμα μας έχουμε τις ιδιαίτερες απόψεις μας και γι αυτά τα ζητήματα, που είμαι και εγώ μεταξύ άλλων που εχω τις ιδιαίτερες απόψεις μου».

Ερωτώμενος σχετικά με το ενδεχόμενο ως αυριανός υπουργός να υπηρετήσει μια πολιτική που δεν πιστεύει, « Ακούστε να δείτε , η δημοκρατία έχει κανόνες και όταν σε κόμματα σαν τα δικά μας εφαρμόζουμε τη δημοκρατία, εμείς λέμε τις απόψεις μας αλλά όταν το κόμμα μας καταλήξει με πλειοψηφία για το ποια είναι η θέση του, υπηρετούμε αυτή» τόνισε ο κ. Στρατούλης, χρησιμοποιώντας ένα πάράδειγμα. «Το παράδειγμα το πώς θα κυβερνήσουμε το δώσαμε και με την τροπολογία για την παύση της χρηματοδότησης της ΧΑ και όποιων κόμματων εμπλέκονται στα άρθρα 187 του ποινικού κώδικα για εγκληματική συμμορία ή 187Α για την τρομοκρατία, για τρομοκρατική οργάνωση όπου και εγώ και άλλοι σύντροφοι μου βουλευτές είχαμε διαφορετική προσωπική άποψη, αλλά από τη στιγμή που το κόμμα μας κατάληξε μετά από πλειοψηφία , πήγαμε πακέτο , πήγαμε μαζί σαν μια γροθιά» υποστήριξε .

Κληθείς να απαντήσει αν άλλαξε γνώμη λόγω του συνεδρίου του ΣΥΡΙΖΑ, «Εγώ εδώ είμαι όχι για να λέω την άποψη που είχα στο συνέδριο και την άποψη που εχω τώρα , αλλά να λέω τι λέει ο ΣΥΡΙΖΑ όπως αποφάσισε στο συνέδριο του» ξεκαθάρισε, υπογραμμίζοντας: «όμως αν ο ΣΥΡΙΖΑ είναι στη κυβέρνηση και παίζει τον βασικό ρόλο ,είναι κορμός μιας αριστερής κυβέρνησης, η πρώτη προτεραιότητα του είναι να εφαρμόσει το πρόγραμμα για ακύρωση των μνημονίων ,διαγραφή του μεγαλυτέρου μέρους του χρέους και αντικατάσταση τους από ένα αναπτυξιακό σχέδιο παραγωγικής ανασυγκρότησης».

«Αυτό το πρόγραμμα μας θα το πάμε δυνατά , δεν θα υποκύψουμε σε κανένα εκβιασμό του εγχώριου και ευρωπαϊκού οικονομικού και πολιτικού κατεστημένου και κριτήριο για το πώς θα προχωρήσουμε, δεν είναι αν μας απειλούν αν θα μας διώξουν από το ευρώ, ή αν θα μας κόψουν τη χρηματοδότηση, κριτήριο μας είναι η επιβίωση , η ευημερία του ελληνικού λαού και το καλό και η αξιοπρέπεια της χώρας μας τελεία και παύλα και είμαστε έτοιμοι για όλα τα ενδεχόμενα και για να κυβερνήσουμε» κατέληξε ο βουλευτής.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By