Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

ΔΗΜΑΡ: Άμεση απογραφή και αποζημιώσεις για τους αγρότες

«Αναγκαίες οι χρηματοδοτικές διευκολύνσεις για τους παραγωγούς και τις επιχειρήσεις που πλήττονται»

laxanika frouta eisagwges

Απογραφή, αποζημιώσεις με κοινοτικούς πόρους, χρηματοδοτικές διευκολύνσεις, στοχευμένα μέτρα και σύγκλιση του Συμβουλίου Υπουργών Γεωργίας θα πρέπει να είναι, σύμφωνα με τη ΔΗΜΑΡ, οι άμεσες ενέργειες για το ρωσικό εμπάργκο στα αγροτικά προϊόντα.

Σε ανακοίνωση του Τομέα Αγροτικής Ανάπτυξης της Αγίου Κωνσταντίνου, τονίζεται ότι «είναι επιτακτική ανάγκη η άμεση έναρξη της απογραφής, από τις αρμόδιες υπηρεσίες, των ποσοτήτων, που έχουν μείνει στα ψυγεία, εξαιτίας του ρωσικού εμπάργκο».

Η Δημοκρατική Αριστερά θεωρεί ότι είναι «αναγκαίες οι χρηματοδοτικές διευκολύνσεις για τους παραγωγούς και τις επιχειρήσεις που πλήττονται καθώς και στοχευμένα μέτρα για την αντιμετώπιση των επιπτώσεων σε όλη την εφοδιαστική αλυσίδα».

«Η κυβέρνηση», προσθέτει, «οφείλει να διεκδικήσει την ενεργοποίηση της διαδικασίας αποζημιώσεων με κοινοτικούς πόρους και με αξιοποίηση του τρόπου διαχείρισης αντίστοιχων κρίσεων τα προηγούμενα χρόνια σε επίπεδο Ε.Ε».

«Ταυτόχρονα», σύμφωνα με τη ΔΗΜΑΡ, «η χώρα μας πρέπει άμεσα να πάρει πρωτοβουλίες για την σύγκλιση του Συμβουλίου Υπουργών Γεωργίας της Ε.Ε.».

«Κάθε επιπρόσθετη καθυστέρηση στις άμεσες αυτές ενέργειες έχει δυσμενείς συνέπειες για τους παραγωγούς και την ελληνική αγροτική οικονομία», καταλήγει η ανακοίνωση.

By