Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

ΔΗΜΑΡ: Έλλειψη πολιτικής βούλησης οι καθυστερήσεις στους φορολογικούς ελέγχους

«Η κυβέρνηση οφείλει να επισπεύσει τους ελέγχους»

forologikoi-elegxoi

Σε έλλειψη πολιτικής βούλησης αποδίδει η ΔΗΜΑΡ τις μεγάλες καθυστερήσεις στους φορολογικούς ελέγχους.

Σε ανακοίνωσή της τονίζει ότι η κυβέρνηση οφείλει να επισπεύσει τους ελέγχους, ώστε να εντοπισθεί και να φορολογηθεί ο αδήλωτος πλούτος και οι καταθέσεις που όδευσαν στο εξωτερικό.

«Το ίδιο το αίτημα του Γενικού Γραμματέα Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων Γ. Σούρλα, ο οποίος ζητεί να διερευνηθεί αν πολίτες που περιλαμβάνονται στη Λίστα Λαγκάρντ ή σε άλλες λίστες εισέπραξαν επιχειρηματικά δάνεια που ουδέποτε αποπλήρωσαν, επαναφέρει στο προσκήνιο το θέμα της απώλειας πολύτιμων πόρων» σχολιάζει ακόμη η ΔΗΜΑΡ.

Υπενθυμίζει ακόμη πως με ανακοινώσεις και συνεχείς παρεμβάσεις βουλευτών της σημειώνει συνεχώς το θέμα των «απαράδεκτων καθυστερήσεων» που παρατηρούνται στον έλεγχο και τη φορολόγηση των διαφόρων λιστών, των εμβασμάτων εξωτερικού, αλλά και των offshore εταιρειών.

«Παρά τις υποσχέσεις και τις μεγαλοστομίες, τα εξαιρετικά φτωχά αποτελέσματα των ελέγχων αποδεικνύουν την έλλειψη πολιτικής βούλησης να ελεγχθεί η φοροδιαφυγή και να προστατευθεί το δημόσιο συμφέρον» καταλήγει η Δημοκρατική Αριστερά, στην ανακοίνωσή της.

By