Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

«Εμφύλιος» στη ΔΗΜΑΡ για το θέμα Ρεπούση

«Είμαι Πόντιος και σηκώνω τα χέρια ψηλά» δήλωσε με νόημα ο γραμματέας της ΚΟ της ΔΗΜΑΡ, Γιάννης Αμοιρίδης

dimar1Τριγμούς στην εσωκομματική ηρεμία της ΔΗΜΑΡ προκαλούν οι θέσεις της Μαρίας Ρεπούση σχετικά με τη γενοκτονία των Ποντίων. Σαφείς αποστάσεις από το θέμα πήρε ο γραμματέας της ΚΟ της ΔΗΜΑΡ, Γιάννης Αμοιρίδης τονίζοντας με νόημα πως «εγώ είμαι Πόντιος και σηκώνω τα χέρια ψηλά».

«Δεν μπορώ να ερμηνεύσω τη θέση της κας Ρεπούση, είμαι Πόντιος και σηκώνω τα χέρια ψηλά» δήλωσε στον Αlpa 98 9 και στον Γιάννη Πιτταρά ο κ. Αμοιρίδης , ενώ άφησε αιχμές για μικροκομματικές σκοπιμότητες της ΝΔ στο θέμα του αντιρατσιστικού νομοσχεδίου.

«Προσπαθούμε να το υποβαθμίσουμε το θέμα επειδή δεν βολεύει τα προς τα δεξιά της Ν.Δ. Βγαίνει σήμερα από το Μαξίμου πως δεν υπάρχει ανάγκη για νέο αντιρατσιστικό» είπε χαρακτηριστικά. Παράλληλα, τόνισε ότι «δεν υπάρχει θέμα παραίτησης του κυρίου Ρουπακιώτη. Στηρίζεται από τη ΔΗΜΑΡ. Δεν τον άδειασε η ΔΗΜΑΡ» και διεμήνυσε ότι «η ΔΗΜΑΡ θα εξακολουθήσει να τον στηρίζει «με ό, τι αυτό σημαίνει»».

«Η νομοθετική πρωτοβουλία αφορά το υπουργείο και τον Υπουργό που ανήκει στη ΔΗΜΑΡ. Η ΔΗΜΑΡ είναι σταθερή στην άποψή της. Θα υπάρχει συνεννόηση με τον κ. Ρουπακιώτη», πρόσθεσε ο κ. Αμοιρίδης.

Ο γραμματέας της κοινοβουλευτικής ομάδας της ΔΗΜΑΡ υποστήριξε ότι «ο αντιρατσιστικός νόμος δεν προβλέπει να μπει κάποιος φυλακή όταν εκφράζει διαφορετική άποψη. Θα πρέπει να υπάρξουν νόμοι για να θωρακιστεί το νομικό πλαίσιο. Με την ίδια λογική πολύ καλά ήταν και με την Χούντα που δεν υπήρχε χρέος και γίνονταν έργα.»

(Visited 1 times, 1 visits today)
By