Κυριακή, 28 Απριλίου, 2024

ΔΗΜΑΡ: «Απαράδεκτες πολιτικές σκοπιμότητες πίσω από την επιλογή της σταυροδοσίας»

Έντονη η αντίδραση της ΔΗΜΑΡ στην απόφαση της κυβέρνηση για σταυροδοσία στις ευρωεκλογές, υποστηρίζοντας πως «η εκλογική νομοθεσία δεν είναι και δεν μπορεί να είναι εργαλείο διαμόρφωσης πολιτικών συσχετισμών»

euroekloges800_281013

Η ΔΗΜΑΡ εκφράζει την αντιπαράθεσή της απέναντι στην αλλαγή του εκλογικού νόμου για εκλογή ευρωβουλευτών με σταυρό και όχι με λίστα, χαρακτηρίζοντας τις αλλαγές αυτές ως «απαράδεκτες πολιτικές σκοπιμότητες». Παρόλα αυτά, τονίζει πως η επιλογή της σταυροδοσίας «υπό προϋποθέσεις μπορεί να ενθαρρύνει τη συμμετοχή των πολιτών και να λειτουργήσει στην κατεύθυνση εκδημοκρατισμού των κομμάτων και της δημόσιας ζωής». 

«Ο αιφνιδιαστικός τρόπος, ωστόσο, με τον οποίο επιχειρείται να εισαχθεί, λίγες εβδομάδες προ των εκλογών, καταγράφει πολιτικές σκοπιμότητες απαράδεκτες», αναφέρει η σχετική ανακοίνωση.

Σύμφωνα με τη Δημοκρατική Αριστερά, «η πολιτική χρήση της εκλογικής νομοθεσίας και η αποσπασματική νομοθέτηση κανόνων, παραμονές εκλογικής διαδικασίας, προδίδει ιδιοτελή σπουδή και απόπειρα να εξυπηρετηθούν προτεραιότητες εσωκομματικού χαρακτήρα».

Τέλος αναφέρει ότι «η εκλογική νομοθεσία δεν είναι και δεν μπορεί να είναι εργαλείο διαμόρφωσης πολιτικών συσχετισμών».

By