Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

ΔΗΜΑΡ: απολύτως αναγκαία η συσπείρωση όλων των προοδευτικών δυνάμεων

Συνεδρίασε σήμερα η Εκτελεστική Επιτροπή της ΔΗΜΑΡ με τη συμμετοχή της κοινοβουλευτικής ομάδας.

dimarΗ συνεδρίαση ενέκρινε, με ένα κατά και δύο λευκά, την εισήγηση του προέδρου του κόμματος Φώτη Κουβέλη. Συγκεκριμένα:

1. Η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ από την ίδρυση της ανέπτυξε και υιοθέτησε θέσεις υπεύθυνες και ρεαλιστικές για τη χώρα. Με την έως τώρα στάση της απέδειξε πως αναλαμβάνει ευθύνες και υποστηρίζει τις αναγκαίες μεταρρυθμίσεις. Η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ δεν μεταβάλλει αυτή τη στάση της ανάλογα με την θέση της στο πολιτικό σύστημα. Η αποχώρηση της από την κυβέρνηση συνεργασίας δεν μειώνει στο ελάχιστο τη σταθερή προσήλωση της και τον αγώνα της για την έξοδο από την κρίση και την απόλυτη αντιπαλότητα της με πολιτικές που μπορούν να θέσουν σε αμφισβήτηση την ευρωπαϊκή πορεία της χώρας.

2. Η Ε.Ε της ΔΗΜΑΡ θεωρεί ότι σήμερα είναι απολύτως αναγκαία η συσπείρωση όλων των προοδευτικών δυνάμεων που διαφωνούν με την ασκούμενη κυβερνητική πολιτική, αλλά και το λαϊκισμό της μονομερούς καταγγελίας του μνημονίου από την αξιωματική αντιπολίτευση. Των δυνάμεων που επιδιώκουν να συγκροτήσουν και να υπηρετήσουν μια νέα πολιτική διέξοδο για τη χώρα.

Ένα πολιτικό πόλο διευρυμένο, που θα διατυπώσει μία πολιτική πρόταση που θα εμπνεύσει και θα πείσει την κοινωνία για μια νέα πορεία εντός της Ευρωπαϊκής Ένωσης, με δημοκρατία και κοινωνική συνοχή. Με βασικούς άξονες της τη σύνδεση της δημοσιονομικής προσαρμογής με την ανάπτυξη και προώθηση ενός νέου προτύπου παραγωγικής ανασυγκρότησης. Με εξυγίανση του πολιτικού συστήματος, ριζική μεταρρύθμιση του κράτους και της δημόσιας διοίκησης, καθώς και αναβάθμιση της αυτοδιοίκησης.

Η συσπείρωση αυτή αφορά όλες τις δυνάμεις του δημοκρατικού σοσιαλισμού, της σοσιαλδημοκρατίας, της πολιτικής οικολογίας, των νέων κοινωνικών κινημάτων. Αυτός ο πόλος, πρέπει να λάβει πολιτικά και οργανωτικά χαρακτηριστικά παράταξης, ώστε να διασφαλίζεται η ουσιαστική συμμετοχή στη διαμόρφωση πολιτικής και την ανάληψη πολιτικών πρωτοβουλιών.

Μπορεί και πρέπει να γίνει μια ελκυστική πρόταση εξουσίας η οποία θα καθορίσει τη νέα πορεία της χώρας και θα αξιοποιήσει την εκλογική δύναμη που θα αποκτήσει για να λειτουργήσει ως σταθεροποιητικός παράγοντας για την κυβερνησιμότητας της χώρας, ανατρέποντας τις διλημματικές επιλογές του νέου διπολισμού, επηρεάζοντας τις κυβερνητικές λύσεις που θα δοθούν και τις πολιτικές που θα ασκηθούν.

3. Η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ θα συνεχίσει σταθερά στην πολιτική κατεύθυνση που έχει επιλέξει. Η πορεία προς το 2ο Συνέδριο επιδιώκουμε να μετατραπεί σε μια διαδικασία αναβάθμισης των πολιτικών μας προτάσεων, της σύνδεσης μας με ευρύτερες δυνάμεις του προοδευτικού χώρου και της κοινωνίας.

Αυτό είναι χρήσιμο για τη χώρα και για τους πολίτες. Αυτό θα πράξουμε.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By