Τετάρτη, 1 Μαΐου, 2024

ΔΗΜΑΡ: Επίκαιρα τα μηνύματα του Πολυτεχνείου

«Η γενιά της κρίσης δεν πρέπει να αποδειχθεί μια χαμένη γενιά»

dimar

«Οι μνήμες και τα μηνύματα της εξέγερσης του Πολυτεχνείου προβάλλουν στο προσκήνιο επίκαιρα και ανθεκτικά» τονίζει σε ανακοίνωσή της για τον εορτασμό της επετείου του Πολυτεχνείου.

Το κόμμα επισημαίνει ότι η παρακαταθήκη του αγώνα για τη δημοκρατία, την ελευθερία και την αξιοπρέπεια είναι ο οδηγός για ένα ελπιδοφόρο αύριο, ιδίως σήμερα, που η χώρα, η κοινωνία και η νέα γενιά βρίσκονται αντιμέτωπες με μια πρωτοφανή οικονομική και κοινωνική κρίση.

«Η γενιά της κρίσης δεν πρέπει να αποδειχθεί μια χαμένη γενιά» υπογραμμίζει η ΔΗΜΑΡ.

Αντίθετα, προσθέτει, πρέπει αξιοποιώντας όλη την εμπειρία της μεταπολίτευσης, να σταθεί όρθια, απέναντι στο κλίμα της γενικευμένης απαξίωσης, διεκδικώντας ένα καλύτερο μέλλον, που δεν θα σφραγίζουν η απόγνωση της ανεργίας, ο κοινωνικός αποκλεισμός και η περιθωριοποίηση.

Αναφερόμενη στα ακραία πολιτικά φαινόμενα, τα φαντάσματα του φασισμού, όπως τα αποκαλεί, υπογραμμίζει την ανάγκη διαφύλαξης του δημοκρατικού κεκτημένου.

«Ο ασυμβίβαστος αγώνας ενάντια στις νεοναζιστικές πρακτικές και σε όσους επιδιώκουν να δηλητηριάσουν την κοινωνία με τον ρατσισμό, αποτελούν απόδοση τιμής στο Πολυτεχνείο και έμπρακτη αναγνώριση της συμβολής του στη δημοκρατική ιστορία της χώρας» επισημαίνει.

Τέλος η ΔΗΜΑΡ σχολιάζει πως η έκβαση της αναμέτρησης ανάμεσα στη μνήμη και τη λήθη σφραγίζει πάντοτε τις κοινωνίες και προσδιορίζει το μέλλον τους.
«Στην περίπτωση της εξέγερσης του Πολυτεχνείου, χρέος όλων μας είναι η μνήμη να νικά πάντοτε τη λήθη» καταλήγει η ανακοίνωση.

By