Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

ΔΗΜΑΡ: Θα μελετήσουμε την πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ για δημοψήφισμα

«Κανείς δεν μπορεί να αποκλείσει μορφές έκφρασης της λαϊκής κυριαρχίας», τονίζει μεταξύ των άλλων ο Χρήστος Μαχαίρας

xristos maxairas

Μετά το «Ναι» του Πάνου Καμμένου στην πρόταση για δημοψήφισμα, ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας αναμένεται να επικοινωνήσει άμεσα και με τον Πρόεδρο της ΔΗΜΑΡ Φώτη Κουβέλη.

Η ΔΗΜΑΡ προς το παρόν κρατά κλειστά τα χαρτιά της για το αν θα στηρίξει την πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ, ωστόσο μία ένδειξη των προθέσεων της έδωσε σήμερα εκπρόσωπος τύπου του κόμματος Χρήστος Μαχαίρας, σε συνέντευξη που παραχώρησε στον Real fm.

Συγκεκριμένα ο κ. Μαχαίρας επιβεβαίωσε πως θα υπάρξει επικοινωνία Τσίπρα-Κουβέλη και επεσήμανε πως η πρόταση «θα τεθεί προς τον πρόεδρο της ΔΗΜΑΡ, θα γίνει κάποια συζήτηση, θα τη μελετήσουμε  και θα απαντήσουμε».

Ο εκπρόσωπος του κόμματος δεν θέλησε να πει περισσότερα αρνούμενος, όπως ανέφερε, να προκαταλάβει μία απόφαση του Προέδρου του κόμματος σε μία κρίσιμη ειδική συγκυρία, ωστόσο έσπευσε να επισημάνει με νόημα «γενικά, δεν μπορεί κανείς να αποκλείσει μορφές έκφρασης της λαϊκής κυριαρχίας και τέτοιες είναι και τα δημοψηφίσματα».

Παράλληλα ο κ. Μαχαίρας κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι έφερε το νομοσχέδιο βεβιασμένα «χωρίς πολιτικό και κοινωνικό διάλογο» και πρόσθεσε πως για μία τόσο σημαντική απόφαση «θα έπρεπε να ακούσει τις απόψεις των ενδιαφερομένων και των πολιτικών δυνάμεων».

By