Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

ΔΗΜΑΡ: Καταδικάζει την επέμβαση μετά την άρση του «εμπάργκο»

Η στάση της Αγίου Κωνσταντίνου και η αποχώρησή της από την κυβέρνηση συνεργασίας

 

fosphotos.com, Menelaos Myrillas
fosphotos.com, Menelaos Myrillas

«Η ΔΗΜΑΡ διαφώνησε κατηγορηματικά με την επιλογή της κυβέρνησης για τη βίαιη αναδιάρθρωση της δημόσιας τηλεόρασης και την απόρριψη κάθε συμβιβασμού.  Οι μήνες που πέρασαν ανέδειξαν τα αδιέξοδα της κυβερνητικής επιλογής.Το αυταρχικό πρότυπο για την προώθηση μεταρρυθμίσεων, εμφανίζει σήμερα την αναμενομένη κατάληξη της εφαρμογής του. Τα ΜΑΤ στην εκκένωση της  ΕΡΤ» σχολίασε με ανακοίνωσή της η Δημοκρατική Αριστερά, μετά την εκκένωση του ραδιομεγάρου σήμερα τα ξημερώματα.

Η Δημοκρατική Αριστερά είχε αναγάγει το θέμα του «λουκέτου» στην ΕΡΤ σε κεντρικό πολιτικό ζήτημα, καθώς αποτέλεσε την αιτία της αποχώρησής της από την τρικομματική κυβέρνηση στις αρχές του καλοκαιριού. Η άρνηση της Αγίου Κωνσταντίνου να δειχτεί τη λύση για την ΕΡΤ, που είχε επεξεργαστεί το Μέγαρο Μαξίμου, οδήγησε στην έξοδο από την κυβέρνηση, μαζί με το «εμπάργκο» στη συμμετοχή της στο πρόγραμμα του μεταβατικού φορέα, της Δημόσιας Τηλεόρασης.

Πριν, ωστόσο δύο ημέρες, η Δημοκρατική Αριστερά πήρε την απόφαση να άρει το «εμπάργκο» που είχε επιβάλλει στα στελέχη της στη Δημόσια Τηλεόραση, συμμετέχοντας στο ενημερωτικό πρόγραμμα.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By