Τρίτη, 30 Απριλίου, 2024

ΔΗΜΑΡ: Πορεία χωρίς το ΠΑΣΟΚ, αλλά και εκτός Βουλής

Αμφίβολη η είσοδος της ΔΗΜΑΡ στο Κοινοβούλιο κατά τις δημοσκοπήσεις

dimar

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Απορρίπτει εκ νέου την κοινή εκλογική κάθοδο με το ΠΑΣΟΚ ο Πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς, Φώτης Κουβέλης, σε σημερινή του συνέντευξη στην εφημερίδα «Έθνος».

«Θεωρούμε ότι το ΠΑΣΟΚ, και όπως πολιτικά εκφράζεται, έχει κάνει βασικές επιλογές που μας βρίσκουν αντίθετους. Δεν δημιουργείται αντικειμενικά ένα πολιτικό πλαίσιο που να επιτρέπει τη συζήτηση για εκλογική συνεργασία» τονίζει ο Πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς, μολονότι στελέχη του κόμματός του συνυπέγραψαν το κείμενο της «Πρωτοβουλίας των 50» για την ανασυγκρότηση της Κεντροαριστεράς.

Ο ίδιος, ωστόσο ο Φώτης Κουβέλης εμμένει στη θέση του, αποκλείοντας τη συνεργασία με το ΠΑΣΟΚ, καθώς « η ΔΗΜΑΡ έχει τη δική της πρόταση για τη συγκρότηση του προοδευτικού πόλου-του πόλου του δημοκρατικού σοσιαλισμού- και είναι ανοικτή στο δημιουργικό διάλογο για την εκπόνηση ενός εναλλακτικού σχεδίου», όπως εισηγήθηκε σήμερα κατά τη συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής του κόμματος.

Την ίδια ώρα, απογοητευτικά για τη Δημοκρατική Αριστερά είναι τα αποτελέσματα της δημοσκόπησης που διενήργησε η εταιρεία Palmos Analysis για τον ιστότοπο Tvxs.gr. Το κόμμα της Αγίου Κωνσταντίνου καταγράφει ιστορικό χαμηλό 2% στη συγκεκριμένη δημοσκόπηση, γεγονός που επιτείνει τον προβληματισμό μεταξύ των στελεχών της ΔΗΜΑΡ για το κονοβουλευτικό τους μέλλον, το οποίο διαγράφεται αβέβαιο.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By